STIGLA POMOĆ: Evakuisani svi putnici sa ruskog broda!
Foto: Twitter

Sleteo helikopter

STIGLA POMOĆ: Evakuisani svi putnici sa ruskog broda!

Planeta -
Evakuacija putnika ruskog broda MV "Akademik Šokaski", koji je zaglavljen u ledu na Antarktiku, počela je danas uz pomoć jednog kineskog helikoptera

Prema najnovijim informacijama svih 52 putnika ruskog broda MV "Akademik Šokaski" evakuisani su danas.

Podsetimo, evakuacija putnika ruskog broda koji je zaglavljen u ledu na Antarktiku, počela je danas uz pomoć jednog kineskog helikoptera, saopštio je šef ekspedicije Kris Tjurnej.

"Kineski helikopter stigao je do broda "Šokaski". Počinje evakuacija. Hvala svima", napisao je Tjurner na svom Tviter nalogu.

Uz njegovu poruku na Tviteru, objavljen je video snimak na kojem se vidi helikopter kako se spušta na led u blizini broda "Akademik Šokaski" koji je zaglavljen od 24. decembra. Australijska služba za bezbednost na moru ranije je objavila da će evakuacija možda biti odložena zbog loših vremenskih uslova.

Na brodu se nalaze 73 osobe, među kojima australijski, britanski i novozelandski naučnici i turisti. Oni su želeli da ponove istorijsku ekspediciju na Antarktik pre jednog veka (1911-1914) koju je vodio australijaski naučnik, ser Daglas Moson.

Ekspedicija je počela pre oko tri nedelje i trebalo je da se pridruži drugom brodu sa Novog Zelanda početkom januara, ali je brod naišao na velike slojeve leda i zaglavio se. Posle

http://www.youtube.com/watch?v=_13rQBXKa0A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja