PO UGLEDU NA SRBIJU GROM: Kineski specijalci helikopterima i gliserima zaplenili tri tone droge!
Foto: Reuters

Helikopterima i gliserima opkolili selo

PO UGLEDU NA SRBIJU GROM: Kineski specijalci helikopterima i gliserima zaplenili tri tone droge!

Planeta -
U raciji je učestvovalo 3.000 policajaca i pripadnika paravojske iz četiri grada, a uhapšena su 182 osumnjičena koji su radili za 18 velikih bandi
1 / 4 Foto: Reuters

BOŠA - Kineske vlasti rasporedile su helikoptere, glisere i specijalne jedinice u akciji plenidbe tri tone metamfetamina u selu na jugu zemlje, poznatom po proizvodnji droge.Snage bezbednosti upale su u selo Boše u kome se više od jedne petine domaćinstava bavi proizvodnjom ili trgovinom droge, saopštila je policija provincije Guangdong.

U raciji sprovedenoj u nedelju, učestvovali su policajci i paravojska iz četiri grada, a uhapšena su 182 osumnjičena koji su radili za 18 velikih bandi.

Jedan lokalni list piše da je u raciji učestvovalo 3.000 policajaca, koji su zaplenili tri tone metamfetamina.

Stanovnici sela Boše godinama su se, kada bi se proširio glas o mogućoj raciji, blokirali ulaze u selo i napadali policajce čak i ručnim bombama.

Po policiji, grad Lufeng kod kojeg je selo Boše, proizvodio je čak trećinu ukupne količine metamfetamina u Kini. Racija u selu Boše bila je deo "Operacije grom", koja je jula započeta u provinciji Guangdong. Do sada je uhapšeno 11.000 ljudi izaplenjeno osam tona droge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track