OKONČANA POTRAGA: Nestala Kristina Ćurković pronađena živa!
Foto: Facebook

Digla paniku

OKONČANA POTRAGA: Nestala Kristina Ćurković pronađena živa!

Planeta -
MUP javlja kako je devojka pronađena na području Dugog Sela i da sledi obavljanje razgovora radi utvrđivanja svih okolnosti i razloga njenog nestanka

ZAGREB - Hrvatska policija je potvrdila da je nestala Kristina Ćurković pronađena živa i zdrava u subotu popodne.

Nakon što je potraga počela sinoć u 21 čas po primljenoj prijavi o nestaloj osobi.

Navodno je pronađena na području Zadra, međutim Večernji list je objavio da je Kristina Ćurković pronađena živa i zdrava i da se trenutno nalazi na ispitivanju u policiji.

"Pronađena je živa i zdrava", potvrdio je advokat kristine Ćurković Zvonimir Hodak i dodao da trenutno nije upoznat sa okolnostima njenog nestanka.

"Ona se sada nalazi u policiji, tako da niko ne može do nje. Ali verujem da ćemo uskoro saznati ko stoji iza čitave priče, ako iko stoji", kazao je Hodak.

MUP javlja kako je devojka pronađena na području Dugog Sela i da sledi obavljanje razgovora radi utvrđivanja svih okolnosti i razloga njenog nestanka.

Desničari služe misu za povratak njihove heroine

Prijatelji nestale Kristine Ćurković u subotu popodne su se okupili na zagrebačkom Zrinjevcu i hrvatsku javnost pozvali da se uključi u potragu za studentkinjom bogoslovije.

Skup u organizaciji Građanske inicijative za zaštitu ugroženih studenata je okupio 20 ljudi, uglavnom Kristininih prijatelja koji su apelovali na sve u Hrvatskoj da se uključe u potragu za njom, napominjući da je ona ranije dobijala pretnje smrću, ali da policija na to nije reagovala.

Ana Vrkašević iz Građanske inicijative poručila je kako je, osim apela, cilj ovoga okupljanja pružiti podršku porodici Kristine Ćurković, ocenivši kako bi nestanak mogao biti povezan sa njezinim istupima u javnosti.

O na je najavila da će se se u Crkvi Marije pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji za srećan povratak Kristine Ćurković služiti i molitva.Kristina Čurković, čije se ime nalazi i u nacionalnoj internetskoj evidenciji nestalih osoba, aktivistkinja je koja je široj javnosti postala poznata kada je u aprilu 2011. u Splitu sa zgrade Banovine skinula zastavu EU i postavila hrvatsku, u Omišu je jajima gađala funkcionere HDZ-a, a snažnu javnu podršku pružala je i protivnicima uvođenja ćirilice u Vukovaru.

Članica je splitskog dela Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i udruženja Volim Hrvatsku, iz koje su danas apelovali na predsednike Republike, Vlade i Sabora i MUP da učine sve što je u njihovoj moći kako bi se pronašla "mlada nacionalna heroina".

"Uvereni smo da ste upoznati s okolnostima nestanka, a zatim i zahteva za potragom za devojkom koja je svojim akcijama stekla simpatije velikog dela hrvatskog naroda. Svesni smo da su neke od aktivnosti bile usmerene protiv vašeg načina upravljanja Hrvatskom, ali jednako tako znamo da se demokratija i demokratičnost ne gradi izjavama i govorima, već delima i tolerancijom prema različitosti,, ističu u apelu iz udruženja Volim Hrvatsku.

Da podsetimo Kristina Ćurković, hrvatska radikalna desničarska aktivistkinja, nestala je u petka uveče a njen je nestanak prijavila sestra pošto se Kristina nije vratila iz Zagreba u Split.

Kristina se u Split vraćala iz Vukovara, a u Zagrebu je, navodno, trebalo da se nađe s prijateljima, međutim, do sastanka nije došlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track