MERKELOVA NA ŠTAKAMA: Kancelarka prvi put u javnosti posle povrede karlice!
Foto: Youtube

Nema predaha

MERKELOVA NA ŠTAKAMA: Kancelarka prvi put u javnosti posle povrede karlice!

Planeta -
Nemački kancelar je koristeći se štakama i u zgradi vlade u Berlinu primila grupu od oko 100 dečaka i devojčica, povodom verskog praznika Tri kralja

BERLIN - Nemački kancelar Angela Merkel danas se prvi put, posle povrede karlice na skijanju, pojavila u javnosti, koristeći se štakama i u zgradi vlade u Berlinu primila grupu od oko 100 dečaka i devojčica, povodom verskog praznika Tri kralja, javili su nemački mediji.

Merkelova je primila decu iz 26 nemačkih dioceza koja 56. put prikupljaju pomoć za decu izbeglice u Africi i u drugim zemljama, ohrabrivši ih u njihovim namerama i ciljevima.

I pored toga što je otkazala obaveze u naredne tri sedmice, Merkelova će, međutim, sutra voditi prvu sednicu vlade "velike koalcije", javljaju nemački mediji, koji pišu da ovo njoj, međutim, nije prvi put da hoda pomoću štaka. Merkelova je, naime, u aprilu 2011. godine u berlinskoj bolnici "Šarite" imala operaciju meniskusa, ali se i tada, kada joj je operisano levo koleno i morala da ide na štakama, držala svog plana obaveza, podsećaju mediji.

Portparol vlade Štefen Zajbert je juče saopštio da je Merkelova pretrpela prelom karlice i da mora maksimalno da miruje, ali i da će raditi od kuće za vreme oporavka. Ona je, prema Zajbertovim rečima, otkazala sve sastanake planirane u naredne tri nedelje, među kojima je i planirano putovanje u Poljsku i susret sa premijerom Luksemburga.

Merkelova je pala za vreme Božićnog odmora i u prvom trenutku mislila da se samo ugruvala, ali se ispostavilo da se radi o delimičnom prelomu, pa sada hoda uz pomoć štaka, prenose mediji. Detalje o padu Merkelove na skijanju Zajbert nije izneo.

http://www.youtube.com/watch?v=8m7K_D64FMI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track