OTROVALO SE 556 JAPANACA: Presele im palačinke i pice s pesticidom
Foto: AP Photo

Povraćanje i bol u stomaku

OTROVALO SE 556 JAPANACA: Presele im palačinke i pice s pesticidom

Planeta -
Počelo je povlačenje 6,4 miliona raznih pakovanja zamrznute hrane u kojoj je pronađen visok nivo malationa, vrste pesticida

TOKIO - U Japanu se 556 ljudi otrovalo zamrznutom pokvarenom hranom, koja je možda tretirana pesticidima, saopštilo je danas japansko ministarstvo zdravlja.

Proizvođač hrane Maruha Nićiro Holdings danas se preko cele stranice u novinama izvinio i upozorio potrošače da ne jedu zatrovanu hranu, uključujući pice, krokete i palačinke proizvedene u fabrici u prefekturi Gunma, severno od Tokija, prenela je agencija AP.

Kompanija je počela sa povlačenjem 6,4 miliona raznih pakovanja zamrznute hrane od 29. decembra, saopštivši da je u nekim od njih pronađen visok nivo malationa, vrste pesticida.

"Proizvodi imaju intenzivan miris i ukoliko ih pojedete može doći do povraćanja i bola u stomaku", navela je kompanija. Japanska novinska agencija Kjodo prenela je da je 909 osoba otrovano zamrznutom hranom kompanije Maruha.Malation je pesticid koji se koristi u poljoprivredi i baštovanstvu i takođe se koristi za ubijanje buva na životinjama i ljudima, a u većoj koncentraciji mogao bi da dovede do smrti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track