POSLEDNJA SLIKA MLADOG HEROJA: Nekoliko minuta kasnije usledila je drama!
Foto: Dayli Mail

Tragedija u Kini

POSLEDNJA SLIKA MLADOG HEROJA: Nekoliko minuta kasnije usledila je drama!

Planeta -
Ne misleći na svoju bezbednost Čang Čangijang (18), iako neplivač, uskočio je u vodu kada je začuo vapaje trojice mališana koji su se davili u jezeru

KSINJANG - Samo nekoliko minuta nakon što je pozirao za zabavnu fotografiju sa izleta, Čang Čangijang (18) je bio mrtav.

Uprkos tome što je neplivač, mladić se odlučio na herojski čin i uskočio u jezero kako bi izvukao troje dece koja su se davila. Njihove živote je spasao, ali je nažalost on sam nastradao, navodi Dejli Mejl.

Čeng je uživao opuštajući se posle ispita na izletu u Ksinjangu u Henan provinciji u centralnoj Kini, kada se dogodila nesreća.

Vang Kaihe (11) i njegova mlađa braća stara 4 i 6 godina, koji su do jezera došli sa bakom Vang Zhongjan (63), upali su u jezero i počeli da se dave, a u nevolju je upala i njihova starija sestra koja je pokušala da im pomogne.

U tom trenutku Čang je začuo njihove vapaje i bez razmišljanja uleteo u vodu izvlačeći decu na površinu.

Nakon što se mladić vratio u vodu po trećeg dečaka, naišao je meštanin Van Sun (31) koji je pritrčao u pomoć.

"Dodao mi je dečaka (11) kog sam izvukao na obalu. Međutim, kada sam se okrenuo mladića nije bilo. Uspeli smo da ga, nešto kasnije, izvučemo iz vode, ali je nažalost već bio mrtav. Nije bilo šanse da mu spasemo život. Svojim je platio živote trojice dečaka", kazao je Sun.

Čangov otac Ling Vu kaže da je ovakav čin bio tipičan za njegovog sina.

"Nikada ne bi stavio sebe ispred drugih. Ponosan sam na ono što je uradio, ali sam istovremeno i skrhan zbog gubitka sina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track