PREOKRET: Nemačka tajna služba navela svedoka da lažno optuži Perkovića i Mustača
Foto: BETA

Operativac UDBE progovorio

PREOKRET: Nemačka tajna služba navela svedoka da lažno optuži Perkovića i Mustača

Planeta -
Sindičić tvrdi da je na sudu u Minhenu kao glavni svedok u slučaju ubistva Stjepana Đurekovića 1983., lažno teretio Krunoslava Pratesa, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača i to po uputstvima nemačke tajne službe

ZAGREB - Advokat Anto Nobilo, branilac bivših šefova jugoslavenske i hrvatske UDBE Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, potvrdio je večeras da je dobio izjavu operativca UDBE Vinka Sindičića da je u Nemačkom sudu lažno svedočio u slučaju ubistva jugoslovenskog emigranta Stjepana Đurekovića po uputstvima nemačke tajne službe.

U izjavi, koju je dao kod notara u Italiji 31. decembra 2013., Sindičić tvrdi da je na sudu u Minhenu kao glavni svedok u slučaju ubistva Stjepana Đurekovića 1983., lažno teretio Krunoslava Pratesa, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača i to po uputstvima nemačke tajne službe.

"Sindičićevu izjavu sam dobio juče mejlom, a onda sam originalnu izjavu primio putem DHL", izjavio je Nobilo.

On je rekao da "ne sumnja u autentičnost Sindičićeve izjave jer je overena i potpisana kod javnog beležnika" i dodao da je izjavu "poslala Sindičićeva nevenčana supruga s kojom živi u Italiji", a putem mejla negova sestra", prenose hrvatski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track