STRAVIČNO: Silovali decu i pedofilima uživo prikazivali snimke

Razotkriveni zlostavljači maloletnika s Filipina

STRAVIČNO: Silovali decu i pedofilima uživo prikazivali snimke

Planeta -
Akcijom „Endevur“, koja je trajala od 2012, identifikovano je stotine monstruma koji su plaćali da na internetu gledaju mališane primorane na seks

LONDON - Gde ide ovaj svet.Članovi organizovane grupe pedofila-monstruma iz čitavog sveta plaćali su da putem jednog internet sajta uživo gledaju zlostavljanje i silovanje dece s Filipina uzrasta od pet do 15 godina. Tu zločinačku organizaciju otkrila je britanska policija tokom akcije „Endevur“, koja je uz pomoć australijskih i filipinskih vlasti trajala skoro dve godine i obuhvatila čak 14 zemalja. Zasad je uhapšeno 29 osumnjičenih zbog optužbi da su se zadovoljavali gledanjem stravičnih scena, u kojima su mališani bili primorani na najstrašnije seksualne radnje.Operacija „Endevur“ započeta je početkom 2012, kad je britanska policija otkrila obscene video-snimke s decom na računaru Britanca Timotija Forda (52), koji je tad osuđen na osam i po godina zatvora. Njegov saučesnik Timoti Ovens uhvaćen je i zatvoren četiri meseca kasnije.Vlasti nekoliko zemalja, uključujući i Australiju i SAD, dosad su identifikovale 733 pedofila umešanih u zlostavljanje filipinskih maloletnika. Mnoge od njih podvodili su i roditelji, i to za svega 100 ili 200 dolara.- Siromašni roditelji dopuštaju da im deca budu zlostavljana i da to stranci gledaju putem interneta. To je ogroman problem na Filipinima, ali verujem i u drugim siromašnim zemljama. Mi nastavljamo da radimo. Nismo iskorenili ovo - rekao je filipinski viši policijski oficir Žilber Sosa, koji predvodi jedinicu za borbu protiv kriminala na internetu.Monstruozni sajt ugašen je odmah nakon otkrića zlostavljača, a iz njihovih ruku spaseno je 15 mališana.

Meta... Mališane na Filipinima niko nije zaštitio
Meta... Mališane na Filipinima niko nije zaštitio

Hteo na FilipinePRIČAO S DECOM NA SKAJPUPedofil Timoti Ford plaćao je jednoj siromašnoj porodici s Filipina da njihovi maloletni sinovi za njega uživo izvode seksualne radnje. On se tad samozadovoljavao, a i tražio da razgovara s njima putem Skajpa. Monstrum je hteo da na Filipinima kupi kuću u kojoj bi se sastajao sa decom. Plan za odlazak tamo nazivao je „pedofil na odmoru“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track