Porodici prvog deklarisanog crnogorskog geja prete preko Fejsbuka
Foto: Facebook

Traži zaštitu

Porodici prvog deklarisanog crnogorskog geja prete preko Fejsbuka

Planeta -
Ima li pravde u mojoj zemlji da zaštiti ljude od pretnji ludaka. Mora li da se desi neko čudo ili tragedija, pa da neko konačno nešto uradi po ovom pitanju, navodi Zdravko Cimbaljević

PODGORICA – Prvi deklarisani homoseksualac u Crnoj Gori i bivši direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević, koji je dobio azil u Kanadi, saopštio je danas da mu putem društvene mreže Fejsbuk ponovo prete da će nauditi njegovoj porodici u Crnoj Gori.

“Ima li pravde u mojoj zemlji da zaštiti ljude od pretnji ludaka. Mora li da se desi neko čudo ili tragedija, pa da neko konačno nešto uradi po ovom pitanju”, naveo je Cimbaljević.

On je, kako prenose podgorički mediji, dodao da je, do sada, prijavio na stotine ljudi koji su mu pretili i napadali ga, ali da niko ništa tim povodom nije uradio.

Cimbaljević je u novembru prošle godine zatražio i dobio politički azil u Kanadi, zbog konstantnih pretnji u Crnoj Gori.

On je tada kazao da on ne bi tražio azil u Kanadi da je u Crnoj Gori osuđena makar jedna osoba za nasilje nad LGBT osobama.

U Crnoj Gori prošle godine održane su dve gej parade – u Budvi i Podgorici i obe su se završile neslavnim bilansom – žestokim sukobima policije i protivnika manifestacije, što je na kraju rezultiralo evakuacijama učesnika Parade ponosa.

Za leto je najavljena nova gej parade u Podgorici.Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, čak tri četvrtine građana Crne Gore smatra da još nije došlo vreme za održavanje gej parada u toj držati, dok 46,5 odsto smatra da takve manifestacije nikada ne bi trebalo dozvoliti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track