REŠENA PLJAČKA VEKA IZ 1978: Porodica Bonano orobila Lufthanzin avion!
Foto: BETA

Oteti dijamanti i keš

REŠENA PLJAČKA VEKA IZ 1978: Porodica Bonano orobila Lufthanzin avion!

Planeta -
Optužen je ostareli mafijaš Vinsent Asaro, koji se tereri da je 1978. godine, sa još četvoricom saučesnika, na njujorškom aerodromu JFK iz Lufthanzinog aviona ukrao pet miliona dolara u kešu i oko milion dolara vredan nakit

NJUJORK - Tužilaštvo u Njujorku podiglo je optužnicu protiv jednog od članova mafijaške porodice Bonano, zbog spektakularne pljačke novca i dijamanata iz Lufthanzinog aviona pre više od 35 godina!

Kako navode američki mediji, optužen je sada ostareli mafijaš Vinsent Asaro, a cela priča o pljački dijamanata poslužila je poznatom režiseru Martinu Skorcezeu da napravi hit gangsterski film "Dobri momci".

Asaro sad već u kasnim sedamdesetim, tereri se da je 1978. godine, sa još četvoricom saučesnika, na njujorškom aerodromu JFK iz Lufthanzinog aviona ukrao pet miliona dolara u kešu i oko milion dolara vredan nakit. U tom trenutku, to je bila najveća pljačka u istoriji SAD, a sada se vrednost ukradenih dijamanata i novca procenjuje na 20 miliona dolara.

Poznati mafijaš iz porodice Bonano optužen je sada za još niz dela počinjenih od 1968. do prošle godine. Pored njega, pred sudom će se naći i Džerom Asaro, Džek Bonventre, Tomas Di Fiore, poznat kao Tomi Di, i Džon Ragano. Oni se terere za ubistva, pljačke, iznude, reketiranje, ilegalno kockanje i ometanje policijske istrage.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track