NA ZAHTEV SUPRUGA: Ugasili aparate ženi (33) u 22. nedelji trudnoće
Foto: AP

Sud odlučio

NA ZAHTEV SUPRUGA: Ugasili aparate ženi (33) u 22. nedelji trudnoće

Planeta -
Marlisa Munjoz koja je bila u stanju miždane smrti, ali je zbog trudnoće u bolnici bila održavana u životu, isključena je sa aprata, nakon odluke suda u Teksasu po zahtevu njenog supruga Erika

HALTOM SITI - Marlisa Munjoz koja je bila u stanju miždane smrti, ali je zbog trudnoće u bolnici bila održavana u životu, isključena je sa aprata, nakon odluke suda u Teksasu po zahtevu njenog supruga Erika.

Marlise Munoz (33) srušila se u kupatilu u 14. nedelji trudnoće. Pronašao ju je suprug Erik. Od tada nije dolazila svesti, a veruje se da je imala ugrušak u krvi, ali tačan uzrok još nije poznat.

Njena porodica od početka je želela da se Marlisi dopusti da umre, ali je bolnica "Džon Piter Smit" odbila da je isključi sa aparata kako bi zaštitila nerođeno dete.

"Naša Marlis konačno počiva u miru, a porodica konačno može da skupi snagu i završi nepodnošljivo dugo i mučno putovanje", rekao je advokat porodice.

Marlisin suprug Erik tužio je bolnicu tvrdeći da je održavanje u životu protiv uverenja njegove supruge.Marlis je radila u hitnoj pomoći i znala je sve o održavanju u životu.

Advokat je dokazao i da je fetus 'izrazito abnormalan' zbog manjka kiseonika.

Na kraju, sudija je presudio da je Marlis pravno mrtva. Naredio je da se aparati ugase u nedelju u 17 sati po lokalnom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track