KRALJICA PRED BANKROTOM: Engleskoj vladarki ostalo samo milion funti

Udarila kriza

KRALJICA PRED BANKROTOM: Engleskoj vladarki ostalo samo milion funti

Planeta -
Kraljičina rezerve su na istorijskom minimumu, palate su zapuštene i prokišnjavaju. Stanje je toliko loše da osoblje mora da postavlja kofe kako bi zaštitilo dragocenosti i umetnička dela

LONDON - Odbor za javne troškove britanskog parlamenta saopštio je da je stanje finansija kraljice Elizabete izuzetno teško, jer su rezerve spale na istorijski minimum od samo milion funti, sa 35 miliona, koliko su iznosile 2001. godine.

Za krah "kraljevskog budžeta" parlamentarci su optužili rasipništvo brojnih kraljičinih savetnika, kojima je preporučeno da počnu da slušaju savete Ministarstva finansija.

U raspravi je istaknuto da su kraljevske palate u očajnom stanju, pa su nephodni hitni radovi na sanaciji Bakingemske palate i dvorca Vindzor.

Stanje je toliko loše, da osoblje mora da postavlja kofe zbog krovova koji prokišnjavaju, kako bi zaštitili brojne dragocenosti i umetnička dela.

Konstatovano je da je kraljevska porodica u proteklih pet godiona smanjila troškove za samo pet procenata, dok je u isto vreme budžet vlade umanjen za trećinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track