NOVI DETALJI: Kimova tetka zbrisala u Evropu!
Foto: Rojters

Pobegla posle ubistva teče

NOVI DETALJI: Kimova tetka zbrisala u Evropu!

Planeta -
Od pogubljenja njenog muža, Čang Song Teka decembra 2013. godine, tetka Kim Džong Ina, Kim Dong Hui nalazila se u Švajcarskoj, da bi zatim pobegla kod svog polubrata Kim Pjong Ila, koji je ambasador Severne Koreje u Poljskoj od 1998. godine

SEUL - Tetka lidera Severne Koreje, Kim Dong Hui, čijeg su muža pogubili u decembru prošle godine zbog pokušaja državnog prevrata, živi u Evropi, saopštila je u četvrtak agencija Renhap.

Japanski list "Jomuri šinbun" je objavio, pozivajući se na neimenovane izvore, da se od pogubljenja njenog muža, Čang Song Teka decembra 2013. godine, tetka Kim Džong Ina, Kim Dong Hui nalazila u Švajcarskoj.

Prema pisanju ovog lista, Kim Dong Hui je otputovala za Varšavu kod svog polubrata, Kim Pjong Ila, koji je ambasador Severne Koreje u Poljskoj od 1998. godine.

Mlađa sestra oca sadašnjeg lidera Severne Koreje je poslednji put viđena 9. septembra 2013. godine na paradi u Pjongjangu.

Pričalo se da je tetka Kim Džong Ina ozbiljno bolesna, da je u komi, a neki izvori su objavili da je Kim Dong Hui izvršila samoubistvo posle muževljevog pogubljenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja