DIREKTORKA SRPSKOG VRTIĆA U VUKOVARU: Računi nisu plaćeni, gradonačelnik Sabo ne da pare!
Foto: Print Skrin

Upali u finasijske probleme

DIREKTORKA SRPSKOG VRTIĆA U VUKOVARU: Računi nisu plaćeni, gradonačelnik Sabo ne da pare!

Planeta -
Računi za hranu, grejanje, nabavku materijala za higijenu i drugo koje smo morali platiti za proteklih devet meseci nisu plaćeni jer Željko Sabo ne da novac, izjavila je direktorka Slavka Lončar

VUKOVAR – Uprava, zaposleni i članovi sindikata u Dečijem vrtiću Vukovar II, gde se predškolski program sprovodi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, zbog loše finansijske situacije u kojoj se ta ustanova nalazi traže smenu čitavog veća i prete tužbom gradonačelniku Želju sabi zbog nepoštovanja i izvršenja odluka Gradskog veća Vukovaru.

Međutim gradonačelnik Sabo za loše finansijsko stanje optužuje direktorku Slavku Lončar, koja, kako tvrdi, "troši više nego što vrtić može zaraditi".

U saopštenju za javnost koji je potpisala direktorka Dečijeg vrtića Vukovar II Slavka Lončar, kaže se kako je ustanova pred kolapsom.

"Računi za hranu, grejanje, nabavku materijala za higijenu i drugo koje smo morali platiti za proteklih devet meseci nisu plaćeni jer Željko Sabo ne da novac", navodi ona.

Lončar dodaje kako će Dečji vrtić Vukovar II biti prvi manjinski vrtić u Hrvatskoj koji će otići u stečaj, a takvoj situaciji po njenom mišljenju doprinieli su i "članovi Upravnog veća iz redova SDSS-a, koji sa članovima SDP-a čine većinu u novom Upravnom veću vrtića.

Sabu optužuje da zloupotrebljava položaj gradonačelnika i da je u vrtić uputio gradske inspekcije nakon što se Lončar požalila Gradskom veću da Sabo ne želi vrtiću prebaciti sredstva iz rebalansa gradskog proračuna, odobrena na sednici Vijeća 23. decembra prošle godine, a zbog "neizvršenja odluka Gradskog veća" Sabi prete i tužbom.Takođe se navodi kako su zbog loše financijske situacije u vrtiću juče su održani sastanci zaposlenih I članova Slavonsko-baranjskog sindikata na kojima je zatražena smena članova Upravnog veća Nebojše Vidovića, Dragice Holoker-Radumilo i Aleksandra Mrkalja.Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo pobija optužbe iz Dečjeg vrtića Vukovar II i tvrdi da direktorka Slavka Lončar "troši više nego što vrtić može zaraditi"."Na delu je nesposobnost direktorke. Zna se način na koji Grad, u skladu sa odlukom Gradskog veća, subvencioniše predškolske ustanove u Vukovaru i mi svoje obveze izvršavamo", kazao je Sabo. On napominje kako odlukom Gradskog veća Grad sa po 910 kuna po detetu subvencioniše boravak dece u vukovarskim vrtićima, dok preostalih 490 kuna po detetu trebaju platiti roditelji.Takođe navodi kako je u cilju sagledavanja stvarnog financijskog stanja u Dečjem vrtiću Vukovar II nedavno poslao u vrtić nezavisnu revizorku i načelnicu gradskog Odeljenja za društvene delatnosti, ali ih je direktorka Slavka Lončar "isterala iz vrtića"."Podsetio bih i kako je direktorka Slavka Lončar pretprošle godine isplaćivala neto, a ne bruto plate jer joj je i tada nedostajalo novca", kaže Sabo i pozvao Lončar da smanji troškove pa će "imati za plaćanje računa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track