KAO NA FILMU: Lagao da je špijun Mosada, drugar Putinu i De Niru da bi se dokopao 20 miliona dolara?
Foto: Dayli Mail

Majstor prevare

KAO NA FILMU: Lagao da je špijun Mosada, drugar Putinu i De Niru da bi se dokopao 20 miliona dolara?

Planeta -
Na meti Jehuda Sadoka, navodno se našla, sada pokojna, bogatašica Emili Martin (79), vlasnica kompanije za trgovinu brilijantima čije ćerke tvrde da ih je majka izbrisala iz testamenta na nagovor Sadoka

NJUJORK - Prevarant Jehuda Sadok pretstavljao se kao izraelski špijun, tvrdeći da je blizak prijatelj ruskog predsednika Vladimira Putina i holivudskog glumca Roberta de Nira, kako bi nagovorio Emili Martin (79), bogatašicu sa Menhetna, da mu preda brilijante vredne 20 miliona dolara. Sam Sadok, otac šestoro dece, tvrdi da su optužbe bezmislene.

Klaudija Difabricio i Sara Li, ćerke Martinove, inače vlasnice kompanije za trgovinu dragim kamenjem, tvrde da je Sadok, koji je koristio alijas Udi Gefen, pokušao da se upusti u romansu sa njihovom majkom kako bi je prevario govoreći joj da će njen nakit prodati bogatom šeiku u Dubaiju.

Ćerke su pokrenule sudski postupak kako bi promenile testament svoje majke iz kog su isključene nakon pokušaja da Sadoka razotkriju kao prevaranta. Inače, Emili Martin je preminula 2011, a njene ćerke se sada bore za nasledstvo.

Kako se navodi, sud je odlukom prvobitno naložio da se zaustavi posao sa dijamantima između Marinove i Sadoka, vredan 20 miliona dolara, a da se njena kompanija podeli između njenih ćerki. Međutim, Martinova je kasnije 11 miliona dolara ostavila svojim rođacima i njihovoj deci dok je ćerke izostavila iz testamenta.

U sudskim aktima se navodi da se Sadok predstavlao kao jedan od pet najboljih agenata Mosada i tvrdio da u zubu krije kapsulu sa cijanidom, ali i da je često odlazio na pecanje sa Putinom. Sadok je navodno ispričao i da je jednom Arapinu golim rukama slomio vrat.

"Njegovu priču bi i reditelj filmova o Džejmsu Bondu smatrao smešnom", rekao je advokat sestara."Jednom smo bili na večeri sa njim kada se Sadok javio na telefon. Rekao je da je upravo razgovarao sa Robertom de Nirom oko filma koji bi trebalo da zajedno snime. Moja majka je verovala da će se udati za njega i živeti u šeikovoj palati", kaže Klaudija.

Sam Sadok kaže da je zaista bio "prijatelj" Emili Martin, ali da je nije lagao da je špijun."Zašto bih rekao da se družim sa Denirom? U životu ga nisam video, i ta priča o Mosadu, ko govori takve stvari", rekao je on.

Sadok tvrdi da je bogatašica izbrisala ćerke iz testamenta jer su „bile okrutne prema njoj i pokušavale da je kontrolišu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track