ORUŽANI NAPAD U RUSKOJ CRKVI: Ubijena monahinja i vernik, 6 ranjeno!

Napad na pravoslavno zdanje

ORUŽANI NAPAD U RUSKOJ CRKVI: Ubijena monahinja i vernik, 6 ranjeno!

Planeta -
Rus Stepan Komarov (24) uleteo u Hram Hristovog vaskrsenja na ruskom ostrvu Sahalin i izveo krvavi pohod

MOSKVA - Bezbednost stalno na testu.

Rus Stepan Komarov (24) u nedelju po podne izrešetao je puškom časnu sestru Ljudmilu Prjašnjikovu i jednog vernika u pravoslavnom Hramu Hristovog vaskrsenja na ruskom ostrvu Sahalin u Tihom okeanu, dok je povređeno šestoro ljudi koji su prisustvovali službi.

Policija je uhvatila vidno pijanog napadača koji je bio član obezbeđenja crkve i pokušava da utvrdi motiv stravičnog incidenta. Zasad je istaknuto da napad najverovatnije nema veze s pokušajem terorizma tokom Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.Pokušala da spase ljudeKomarov, koji je ranije služio u mornarici, odmah nakon službe uleteo je u hram s oružjem i počeo da puca u ljude i freske. Nesrećna Ljudmila poletela je ka njemu da bi ga sprečila da nekog ubije i tako je stradala prva, a odmah za njom upucan je još jedan muškarac, vernik koji je pokušao da ga savlada i otme mu pušku.

Tokom krvavog pohoda napadač je ranio, uglavnom u noge, šestoro ljudi, a oni koji su uspeli da pobegnu svedočili su da je Komarov na sebi imao nacistička obeležja.Ispoljavao mržnju- On je ispoljavao otvorenu mržnju prema crkvi - istakao je sveštenik Viktor Gorbač.Napad se odigrao šest dana nakon što je u Moskvi tinejdžer ubio nastavnika i policajca, a učenike držao kao taoce.

Mesto incidena...Hram Hristovog vaskrsenja
Mesto incidena...Hram Hristovog vaskrsenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track