ISPITUJE SE PODZEMNO POSTROJENJE: Eksperti tragaju za Hitlerovim atomskim razaračem!
Foto: Wikipedia

Istraživanja u Austriji

ISPITUJE SE PODZEMNO POSTROJENJE: Eksperti tragaju za Hitlerovim atomskim razaračem!

Planeta -
Do istraživanja ove tajne nacista došlo se radom Andreasa Sulcera, režisera dokumentarnih filmova. On je radio na filmu o naučniku Viktoru Šaubergeru iz ovog dela Austrije

BEČ - Austrijski eksperti rade na rasvetljavanju tajne istorije u mestu Sankt Georgen an der Guzen u Gornjoj Austriji, gde se pretpostavlja da su u podzemnim radionicama nacisti navodno radili na atomskoj bombi.Radi se o podzemnom postrojenju u kojem su navodno prisiljeni naučnici da izmisle "čudesno" oružje za Adolfa Hitlera. Vlasti žele da znaju da li postoji opasnost po stanovništvo i da li se ispod zemlje nalaze radioaktivne rakete.

"Radi se o činjenicama", rekao je Verner Krajsl šef opštine Perg.

Gradonačelnik Erih Val želi rasvetljavanje dodajući da građani žele da znaju da li postoji potencijal opasnosti.

Do istraživanja ove tajne nacista došlo se radom Andreasa Sulcera, režisera dokumentarnih filmova. On je radio na filmu o naučniku Viktoru Šaubergeru iz ovog dela Austrije.

"U jednom trenutku sam naišao na podatak da je od 1941. pod najstrožijom tajnom u Sankt Georgenu SS bila uključena u naučne projekte. U pismima kolegama Šauberger je upozoravao na nešto što je nazvao "atomski razarač"", objasnio je Sulcer.

Zatim je uspeo da pronađe, uz pomoć međunarodnih naučnika u Vašingtonu jednu radnu knjigu SS, u kojem se dokumentuje tajni projekat u Sankt Georgenu. Tamo su se nalazili i planovi o do sada nepoznatom podzemnom postrojenju u kojem je SS dovozio takozvane retke zemlje i fizičare i hemičare, logoraše koncetracionih logora.

NE PROPUSTITE:

BEG IZ BERLINA: Kako je Hitler umakao avionom, preko Španije došao do Argentine, umro 1962!

NAJGORA ODLUKA U ISTORIJI: Držao sam Hitlera na nišanu, a nisam pucao!

HITLEROVI PROFITERI: Simens pravio gasne komore, BMW otimao od Jevreja...

NOVI DOKAZI: Adolf Hitler umro u 95. godini?! (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track