CRNOGORSKO PROLEĆE: Sa Fejsbuka zovu na ustanak!
Foto: KURIR

Poziv na revoluciju u Crnoj Gori

CRNOGORSKO PROLEĆE: Sa Fejsbuka zovu na ustanak!

Planeta -
Bosna izlazi na ulice,šta mi čekamo, piše na ovoj stranici gde su zakazani protesti za 15. februar

Nemiri, poput onih u Federaciji BiH, prete da se prenesu i na Crnu Goru! Na društvenim mrežama se širi poziv svim nezadovoljnim građanima da 15. febuara počne okupljanje ispred zgrade Skupštine u Podgorici, pišu crnogorski mediji.Na Fejsbuku je sve više zagovornika koji tvrde da se samo radikalnim merama može doći do poboljšanja sveukupnog stanja u Crnoj Gori. Za 48 časova, FB stranica "Revolucija u Crnoj Gori! Svi na ulice!" sakupila je više od 1.200 istomišljenika koji su, kako tvrde, spremni na proteste.

- Bosna izlazi na ulice,šta mi čekamo. Desetine hiljada nezaposlenih, gladnih i pokradenih ljudi treba da uzme pravdu u svoje ruke, piše na ovoj stranici.Osim pomenute stranice koja je nastala pre dva dana, najviše poklonika ima grupa "Svi na ulice...!" koja broji 23.080 članova, zatim stranica "Otpor diktatorskom režimu u Crnoj Gori" /4.367/, te grupa "Protesti" /2.376/.

"Protest protiv lopovske vlasti, korupcije i nemaštine u Crnoj Gori 15. aprila u 13.00 časova ispred Skupštine Crne Gore. Ćutimo i trpimo 20 godina. Čekamo da neko umesto nas nešto promeni. Ovo je protest građana, bez vođa i političara, bez bine i govora! Ovo je protest pokradenih i obespravljenih", napisano je u proglasu koji od juče kruži društvenim mrežama.

Predstavnik Unije slobodnih sindikata Crne Gore Sandra Obradović ocenila je da bez zdravih protesta nema promena. Generali sekretar Saveza sindikata Crne Gore Marko Nikčević je istakao da situacija u BiH nije uporediva sa stanjem u Crnoj Gori i ne veruje da događaji koji se ovih dana tamo dešavaju mogu da se dogode i u Crnoj Gori. Politički analitičar Srđan Vukadinović je ocenio da su građani Crne Gore imali priliku da uvide da protesti ne mogu puno toga da promene, kao što nisu promenili ni u BiH.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track