HAOS U HRVATSKOJ: Zbog poplava u toku evakuacija, vatrogasci intervenisali celu noć
Foto: Printscreen Yt

Aktivirane službe zaštite

HAOS U HRVATSKOJ: Zbog poplava u toku evakuacija, vatrogasci intervenisali celu noć

Planeta -
Angažovane su vatrogasne snage, operativa Hrvatskih voda i komunalne službe na ugroženim područjima. Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije angažovano je 300 vatrogasaca iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava s istoka Zagrebačke županije, operativa Hrvatskih voda i komunalne službe

ZAGREB - Padavine i topljenje snega u velikom delu Hrvatske uzrokuju poplave, a aktivirane su službe zaštite.

Najteža je situacija na području Vrbovca, gde je u naselju Brčevec ugroženo oko 500 objekata, a u Sesvetskom Kraljevcu više desetina objekata, saopštila je u noći između utorka i srede Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Ugroženi su stambeni i poljoprivredni objekti na području Sesveta, Sesvetskog Kraljevca, Čučerja, Vukomerca, Gračana, Budeneca, Žerjavinca, Popovca, Trnovčice, Novog Brestja, Vugrovca, Kupinečkog Kraljevca, na području od Sv. Ivana Zeline do Dugog Sela i Velike Gorice te Ivanić Grad, Kloštar Ivanić i Vrbovec. Angažovane su vatrogasne jedinice i zajednice Zagreb, Zelina, Vrbovec, Dugo Selo i Kloštar Ivanić.

Aktivirani su Stožeri zaštite i spasavanja Vrbovca, Brckovljana, Pisarovine i Jamnice, a u toku su i aktiviranja i drugih Stožera na području istoka Zagrebačke županije.

Sva Dobrovoljna vatrogasna društva nizvodno od Karlovca uz reku Kupu stavljena su u stanje pripravnosti od strane Županijskog Vatrogasnog zapovednika, s obzirom da se tokom noći i jutra očekuje vodni talas na reci Kupi pa bi vodostaj u Karlovcu mogao biti od +720 do +740.

U Ličko-senjskoj županiji na 20-tak lokacija na području Karlobaga, Otočca, Gospića i Senja zatražene su intervencije vatrogasaca, ispumpavanje vode i angažovana su komunalna preduzeća i Crveni Krst. U naselju Podstrana ugrožene su dve porodice kojima pomoć u evakuaciji pruža DVD Pazarište.Dojave o izlivanju vode i poplavljivanju nekoliko objekata primljene su i u Koprivničko-križevačkoj županiji, u Križevcima i Koprivnici kao i u romskom naselju u Žlebicama, dok je u Sisačko-moslavačkoj županiji, na području Siska i Gvozda, u toku ispumpavanje nekoliko stambenih objekata. Na području Lekenika i Peščenice u toku je izgradnja zečjih nasipa i zatvoren je niz puteva.

Poljoprivredni objekti poplavljeni su zbog začepljenja kanala u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, u industrijskoj zoni Čazme. Angažovane su vatrogasne snage, operativa Hrvatskih voda i komunalne službe na ugroženim područjima.Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije angažovano je 300 vatrogasaca iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava s istoka Zagrebačke županije, operativa Hrvatskih voda i komunalne službe.

http://www.youtube.com/watch?v=3ftIo8hrkjE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track