SILOVAO I UBIO 4 DEČAKA: Monstrum na slobodi, cela Poljska u panici!

Strašno: Poljski pedofil i ubica pušten iz zatvora

SILOVAO I UBIO 4 DEČAKA: Monstrum na slobodi, cela Poljska u panici!

Planeta -
Strah: Zbog Marijuša Trinkjeviča, koji je 1989. silovao i iskasapio četiri dečaka, Poljaci upozoreni da im deca ne idu sama ulicom

VARŠAVA - Užas.Nakon višednevnih spekulacija da li će iz zatvora biti oslobođen ozloglašeni poljski pedofil Marijuš Trinkjevič (52), koji je pre više od 25 godina monstruozno silovao, a zatim ubio četiri dečaka, on je juče ipak pušten s robije, što je izazvalo paniku u čitavoj Poljskoj. Kasapio nožemMediji te zemlje u sredu su upozorili roditelje da ne ispuštaju decu iz vida, a vođe političke opozicije optužuju vladu da čini ogromne propuste kad je u pitanju bezbednost građana i pozivaju ministra pravde Mareka Bjernackog da podnese ostavku.Juče su u poljskim novinama osvanuli naslovi „Zver je na slobodi“ i „Pedofil opet lovi“ nakon što je Trinkjevič oslobođen posle odsluženih 25 godina zatvora. Podsetimo, „satana iz Pjotrkova“, kako su Trinkjeviču nadenuli nadimak, monstruozno se 1989. iživljavao nad Arturom Kavčinskim (12), Kšištofom Kačmarekom (12), Tomašom Lojekom (11) i Vojćehom Pričekom (13), nakon čega je nožem bukvalno iskasapio njihova tela u šumi.Potresao zemljuTaj zločin zavio je čitavu Poljsku u crno, a s obzirom na to da je monstrum brzo uhapšen, za sva četiri ubistva osuđen je na smrtnu kaznu. Međutim, krajem 1989, s promenom komunističkih vlasti, njegova kazna je preinačena u vremensku, koja je zvanično istekla juče.

Mesto zločina...  Juče održan pomen ubijenim dečacima
Mesto zločina... Juče održan pomen ubijenim dečacima

Žrtve...  Kačmarek (1), Priček (2), Lojek (3), Kavčinski (4)
Žrtve... Kačmarek (1), Priček (2), Lojek (3), Kavčinski (4)

Čuva ga policijaPRETE MU LINČOVANJEMZakonodavstvo je predviđalo da Trinkjevič, koji je priznao da je neizlečiv, ostane u izolaciji do kraja života u posebnoj psihijatrijskoj instituciji. Međutim, usled greške u zakonu pedofil je oslobođen, a tek će se kroz nekoliko nedelja organizovati suđenje kojim će se utvrditi da li će Trinkjevič biti smešten u izolaciju. Zbog pretnji linčovanjem, „satana iz Pjotrkova“ će se do početka suđenja nalaziti pod policijskom prismotrom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track