Hrvatskoj preti novi poplavni talas
Foto: Beta

Vanredno stanje

Hrvatskoj preti novi poplavni talas

Planeta -
Vodeni talas Savom se spušta prema Jasenovcu, gde će se, kako se očekuje, sudariti sa Unom, pa bi deo kuća na tom području mogao biti evakusan već ujutro

ZAGREB - Opasnost od poplava i dalje je na snazi u Hrvatskoj, jer vodeni talas, koji se očekuje u utorak, dolazi iz Slovenije i preti opštini Jasenovac, ali i kućama u Velikoj Gorici.

Sve službe su na terenu, a građanima u odbrani od poplava pomaže vojska.

U opštinama Jasenovac, Lekenik, Kraljeva Velika i opštini Lipovljani juče je proglašeno vanredno stanje zbog opasnostsi od poplava, a evakuacija preti staovništvu na području Trebeža, Plesmog i Kraljeve Velike.Više vode kontrolisano se ispuštana na brani Trebež.

U delovima Čicke Poljane voda se izlila preko saobraćanica i dvorišta. Ugroženo je nekoliko kuća, a sve kuće se štite zečjim nasipima, ali vodostaj i dalje raste, izveštaj je iz Velike Gorice, preneli su hrvatski mediji.

Vodeni talas Savom se spušta prema Jasenovcu, gde će se, kako se očekuje, sudariti sa Unom, pa bi deo kuća na tom području mogao biti evakusan već ujutro.

Aktivnosti stanovništva i vojske bile su uobičajene tokom proteklih noći i oni su radili na ojačavanju nasipa na kupskom i savskom području Siska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track