Dodik: Pomoći ću Lagumdžiji da smeni Radončića

Odlazi ministar bezbednosti Federacije BiH

Dodik: Pomoći ću Lagumdžiji da smeni Radončića

Planeta -
Predsednik RS je istakao da jeste za evropsku perspektivu BiH, ali samo ukoliko ona ne podrazumeva ukidanje ili smanjenje autonomije Republike Srpske

SARAJEVO - Predsednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će pomoći lideru SDP-a Zlatku Lagumdžiji da smeni Fahrudina Radončića sa pozicije ministra bezbednosti.

Inicijativu za smenu Radončića podnele su SDP i SDA zbog toga što tokom rušilackih demonstracijama u Srajevu i drugim gradovima Federacije 7. februara, kao ministar bezbednosti, nije učinio ništa da se to ne dogodi.

SDP I SDA Radončiću zameraju I to što sve vreme podržav narodni bunt.

Dodik je gostujući u emisji “Pošteno” FTV-a rekao da Srpska neće dozvoliti da se evrointegracije BiH koriste za modeliranje ustavnog uređenja zemlje s ciljem slabljenja autonomije RS I poručio da BiH ne može imati jednog predsednika I vladu, prenele su agencije.

Predsednik RS je istakao da jeste za evropsku perspektivu BiH, ali samo ukoliko ona ne podrazumeva ukidanje ili smanjenje autonomije Republike Srpske.

"Želimo da budemo vidljivi u tom procesu i da učestvujemo u procesu evropskih integracija. Proces koji smo ranije imali, a koji se zvao funkcionalna BiH u pravilu je tražio nove institucije i nove organe na nivou BiH", podsetio je Dodik.

On je napomenuo da je to bilo usmereno ka tome da Republika Srpska izgubi svoje nadležnosti, institucionalno se ojača BiH i time smanji autonomija RS.

"Mi smo rekli da je to put koji ne želimo da sledimo i drago nam je što smo sada u poziciji da pregovaramo o mehanizmu koordinacije u BiH, koji uvažava nadležnost svih nivoa vlasti i obezbeđuje uključivanje svih nivoa vlasti", rekao je predsednik RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track