SKANDAL: Kozaci bičevali članice Pusi rajota u Sočiju!

Napad

SKANDAL: Kozaci bičevali članice Pusi rajota u Sočiju!

Planeta -
Šestoro članova grupe pokušalo je da izvede muzički performans pod prepoznatljivim maskama, ali su ih ruske bezbednose snage u tome energično sprečile

Ruske bezbednosne snage napale su danas članove pank grupe "Pusi rajot", koji su pokušali da izvedu performans, pozivajući se na Olimpijske igre u Sočiju.

Šestoro članova grupe, pet žena i jedan muškarac, pokušali su da izvedu muzički performans pod prepoznatljivim maskama, ali su ih ruske bezbednose snage u tome sprečile. Kako navodi AP, policija je, tokom spora s demonstrantima upotrebila biber-sprej.

Američka agencija piše i da je policija strgnula maske s lica članica benda "Pusi rajot", i pretukla jednu od njih, Nadeždu Tolokonjikovu, dok je ležala na zemlji.

Kako se navodi, jedan od milicajaca koristio je suzavac, a jedan je koristio bič. Milicajci su na silu skidali maske članica benda. Incident je trajao manje od tri minuta. Milicija je ispitivala prisutne, ali niko nije bio uhapšen.

Tri članice grupe Pusi rajot - Nadežda Tolokonjikova, Marija Aljohina i Jekatarina Samucevič - osuđene su u avgustu 2012. na dve godine zatvora zbog “pank molebana” izvedenog u crkvi u Moskvi u februaru iste godine.

Samucevičeva je u oktobru 2012. oslobođena iz zatvora, posle žalbenog postupka, dok su Tolokonjikova i Aljohina puštene iz zatvora nakon što je ruski parlament, na predlog predsednika Vladimira Putina, u decembru prošle godine usvojio izmene Zakona o amnestiji.

Bend Pusi rajot je prošlog meseca, međutim, saopštio da su Tolkonjikova i Aljohina izbačene iz tog sastava, budući da su učestvovale na svečanosti "Amnesti internešenala“ u Njujorku, koju je bend ocenio kao "kapitalističku proslavu" u suprotnosti sa ideologijom benda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track