POTRESNO: Mama će me pustiti da umrem!

Dečak izabrao da prestane s hemoterapijom

POTRESNO: Mama će me pustiti da umrem!

Planeta -
Ris Padington iz Engleske, koji se već pola života bori s teškim oblikom kancera, ne može više da podnese neželjene efekte terapije

LONDON - Rasplakao mnoge.Britanac Ris Padington (11) iz gradića Vistibl na jugu Engleske, koji se već pola života bori s teškim rakom žlezda, doneo je s majkom Kej odluku da prekine lečenje i pusti prirodu da ide svojim tokom, ma koliko posledice bile tragične. Ris je izabrao da ne produžava život, već da s porodicom počne da se priprema za dan kad će umreti.Metastaza na jetriHrabrom dečačiću je 2008. rečeno da boluje od teškog oblika kancera žlezda i tada je počela njegova borba. Dve godine kasnije izgledalo je da će imati priliku da odraste kao i ostali njegovi vršnjaci, jer su mu lekari rekli da se opaka bolest povukla, međutim, rak je 2012. napao jetru, nakon čega nije ostalo mnogo nade da će ikad ozdraviti.Ris se tada našao pred odlukom u kojoj svaki izbor ima teške posledice.- Mogao bih da nastavim s lečenjem, što bi značilo češće posete bolnici i trpljenje neželjenih efekata terapije, ali to bi možda malo moglo da mi produži život. S druge strane, mogao bih da jednostavno ne činim ništa i ostanem kod kuće, svestan da bih svakog trenutka mogao da umrem - napisao je hrabri dečak u poruci s naslovom „Početak kraja“, objavljenoj na društvenim mrežama.Poruka na FejsbukuIako veoma mlad, Ris zna da će njegova smrt neverovatno teško pogoditi njegovu majku, kojoj je on sve na svetu. Kad joj je saopštio šta želi da uradi, mesecima je razmišljala da li to da dozvoli svom voljenom sinu.- Pustiće me da umrem... - preneo je dečak majčinu odluku.

Ljubav...Ris sa mamom Kej
Ljubav...Ris sa mamom Kej

Sastavio spisak željaVOLEO BI DA UPOZNA DŽONIJA DEPADečak Ris je u januaru sastavio listu stvari koje želi da uradi pre nego što umre. Između ostalog, poželeo je da upozna svog junaka, poznatog holivudskog glumca Džonija Depa, da njegova majka nauči da vozi automobil i da sagrade hobitovsku kućicu u dvorištu. Njegove želje navele su dobročinitelje širom sveta da mu pomognu u njihovom ispunjenju, tako da su neke već postale stvarnost.- Ti si veoma inspirativan mladić, a tvoja mama je veoma hrabra. Moliću se da se desi čudo... - napisala je izvesna Sara na Risovom profilu na Fejsbuku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track