Merkelova i Putin: Stabilna Ukrajina je zajednički interes
Foto: Kurir

Saglasili se

Merkelova i Putin: Stabilna Ukrajina je zajednički interes

Planeta -
Povodom aktuelne situacije u Ukrajini, predsednik Rusije i nemačka kancelarka biće u stalnom kontaktu, najavljeno je u saopštenju iz Kabineta nemačke kancelarke

MOSKVA - Stabilna Ukrajina je zajednički interes, saglasili su se danas predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel.

U telefonskom razgovoru, koji je, kako prenosi Rojters, inicirala nemačka strana, Putin i Merkelova su zaključili da je "važno sačuvati teritorijalni integritet Ukrajine", navodi se u saopštenju iz Kabineta nemačke kancelarke.

Najavljeno je, takođe, da će, povodom aktuelne situacije u Ukrajini, predsednik Rusije i nemačka kancelarka biti u stalnom kontaktu.

Do razgovora je došlo nakon jučerašnjeg svrgavanja sa vlasti ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, čiji je opoziv izglasao Parlament. Ukrajinski parlamnt je takođe oslobodio zatvora Juliju Timošenko i najavio preveremene predsedničke izbore za 25. maj.Parlament je za predsednika Ukrajine imenovao predsednika parlamenta Aleksandra Turčinova, bliskog saradnika Julije Timošenko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track