Rusija: U Ukrajini ugrožen međuverski mir
Foto: Reuters

Nedela ekstremista

Rusija: U Ukrajini ugrožen međuverski mir

Planeta -
Ekstremisti u Ukrajini su konačno poverovali da je njima sve dozvoljeno i da nikad neće biti kažnjeni, navodi se u saopštenju MSP

MOSKVA/BEOGRAD - Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je Rusija "zgrožena nedelima ekstremista u Ukrajini" i da je u toj zemlji ugrožen međuverski mir.

"U Rusiji izazivaju zgroženost nedela ekstremista u Ukrajini koji su konačno poverovali da je njima sve dozvoljeno i da nikad neće biti kažnjeni. Oni nastavljaju da nameću svoju volju i uvedu svoje poretke. Nije izuzetak i duhovna sfera", navodi se u saopštenju koje je agenciji Beta dostavila ambasada Rusije. U saopštenju se dodaje zbog destabilizacije političke situacije ugrožen "krhki međukonfesionalni i međucrkveni mir u toj zemlji".

"Trenutno na račun sveštenika kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve učestale su pretnje fizičkog obračuna, rušenja pravoslavnih hramova, čiji su oni sveštenici", navodi se u saopštenju. Rusko ministarstvio je pozvalo "sve zdrave snage Ukrajine da ne dopuste dalju degradaciju situacije i dok to nije kasno da spreče srljanje zemlje ka sukobu na verskoj osnovi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track