ČUDO: Bolesni dečak planirao svoju sahranu, organizam pobedio! (VIDEO)

Želja za životom bila jača od smrti

ČUDO: Bolesni dečak planirao svoju sahranu, organizam pobedio! (VIDEO)

Planeta -
Pored leukemije, borio se sa još jednom retkom vrstom raka. Mislio je da neće dočekati Božić. A onda je Božić prošao, pa je prošla i Nova godina i u drugoj nedelji januara Derin je slučajno pocepao zavoje, mislio je da su mu prsti istrulili, ali oni su bili “na mestu”
1 / 5

Tinejdžer Derin Blekvel (14) mislio je da mu nije ostalo još puno od života.

Pored leukemije, borio se sa još jednom retkom vrstom raka. Prošlog decembra, govorio je da ima još samo par dana života. Počeo je da planira svoju sopstvenu sahranu.

Želeo je da bude sproveden istim kolima kojima je Vinston Čerčil bio dovezen na sahranu. Hteo je da bude sahranjen uz zvuke pesme “Move Your Feet”, u odelu, sa roze “čirokanom”.

Mislio je da neće doživeti Božić. Sa 10 godina dijagnostikovana mu je leukemija, ali su mu nedugo potom otkrili još jedno retko oboljenje krvi.

Doktori su pokušali Derinu da daju koštanu srž, ali je svaka operacija bila bezuspešna i njegovo telo su napadale razne infekcije.

Imao je čak i oboljenje koje izaziva otpornost na lekove, zbog čega su bakterije mogle da prežive u njegovom organizmu uprkos antibioticima. Zbog mu se na prstima pojavila nekroza, odnosno izumiranje ćelija i živih tkiva. Nakon ovoga, Derin i njegovi roditelji su pomislili da je to stvarno kraj.

Vremenom Derin je prihvatio sopstvenu smrt. Borio se hrabro u protekle 4 godine i samo je hteo da se mučenje završi. A onda se sve promenilo.

Mislio je da neće dočekati Božić. A onda je Božić prošao, pa je prošla i Nova godina i u drugoj nedelji januara Derin je slučajno pocepao zavoje, mislio je da su mu prsti istrulili, ali oni su bili “na mestu”.

Njegov imuni sistem bio je u potpunosti pogođen, bio je skinut sa lekova i doktori nisu znali da li će dečak moći da se izbori sa svim infekcijama. Ali Derin je ipak uspeo da pobedi.

Sada, koliko god to čudno zvučalo, Derin proživljava svoj život. Bio je toliko siguran da će umreti i da će izgubiti bitku sa rakom, a sada nije siguran u svoj novi život.

Ovo što se Derinu desilo je pravo čudo i svi se nadaju da će nastaviti da živi punim plućima i ovaj loše period ostaviti zauvek iza sebe.

Derin je ranije zamišljao budućnost samo za narednih par sati ili nekoliko dana. Na sreću, sad može da planira svoju dugu budućnost, školovanje, karijeru i život bez bolesti.

http://www.youtube.com/watch?v=aHMt0Q2CEq4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track