VOĐA NOĆNIH VUKOVA UZ RUSE: Putinov bajker sa Marakane stigao na Krim!
Foto: AFP

Poručio da su Rusija i Ukrajina jedna zemlja

VOĐA NOĆNIH VUKOVA UZ RUSE: Putinov bajker sa Marakane stigao na Krim!

Planeta -
Došao sam u Simferopolj da bi video šta je narodu potrebno, poručio predsednik međunarodne bajkerske organizacije Aleksandar Zaldastanov

Predsednik bajkerske organizacije "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov, koji je zajedno sa Vladimirom Putinom 2012. bio u Srbiji, kaže da je došao u Simferopolj na Krimu da bi video šta je narodu potrebno i dodaje, da su "Rusija i Ukrajina jedna zemlja".

Putin pozdravlja Marakanu (Foto: Reuters)
Putin pozdravlja Marakanu (Foto: Reuters)

Aleksandar Zaldastanov je na čelu najvećeg moto-kluba „Noćni vukovi" u Rusiji, koji broji preko 5.000 bajera, a najpoznatiji njen član je svakako predsednik Rusije Vladimir Putin. Zaldastanov, koji je po profesiji lekar, pa otuda ga zovu "Hirurg", došao je na Krim kako bi "video šta je narodu poterbno" i dodaje da su Rusija i Ukrajina iste zemlje. Za njega kažu da je jedan od najmoćnijih ljudi u Rusiji, dobar je prijatelj sa Putinom.

Zaldastanov sa Putinom
Zaldastanov sa Putinom

Srpskoj javnosti je poznat pošto je sa predsednikom Rusije došao na motorima u Srbiju i pogledao meč na Marakani. "Noćni vukovi" su patriotski klub, i kaže se "gde god da su oni, to je Rusija". U Subotu, ovaj bajkerski klub je organizovao masovnu vožnju od istočne oblasti Rusije na Krim, gde već danima vladaju tenzije. Britanski Telegraf navodi da su oni došli kako bi podelili namirnice ruskim vojncima.

- Ne želimo da se ovde desi ono što se zbilo u Kijevu. Nacisti i banditi su zauzeli vlast. Ako moramo da se borimo, borićemo se svim sredstvima - rekao je jedan od bajkera.

Noćni vukovi se ne pridržavaju nijednog zakona, ne veruju ni u jednu religiju, nisu članovi nijedne partije. Osnovani su osamdesetih godina prošlog veka, kao anti-Sovjetski pokret koji se klanja samo motorima i rok muzici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track