SAD: Novinarka Raše tudej dala otkaz u programu uživo!
Foto: Printscreen Yt

Ne može više

SAD: Novinarka Raše tudej dala otkaz u programu uživo!

Planeta -
Ponosna sam što sam Amerikanka koja veruje u širenje istine. To je razlog zašto nakon ovih vesti podnosim ostavku, kazala je Liz Val

VAŠINGTON - Liz Val, voditeljka vesti Raše tudej iz Amerike, dala je otkaz tokom programa koji je emitovan uživo, jer ne želi da radi na televiziji koju finansira ruska vlada.

Ona je, pri kraju emisije govorila je o etičkim i moralnim izazovima s kojima se nosila radeći za Raša Tudej.Spomenula je da je njena porodica u Ameriku stigla bežeći pred sovjetskim snagama 1956. godine tokom mađarske revolucije. Uz to, rekla je da je ćerka američkog veterana i partnerka doktora u američkoj vojnoj bazi.

"To je lični razlog zašto više ne mogu da radim na ovoj mreži koju finansira ruska vlada i koja zataškava Putinove akcije", rekla je voditeljka.

"Ponosna sam što sam Amerikanka koja veruje u širenje istine. To je razlog zašto nakon ovih vesti podnosim ostavku", zaključila je voditeljka. Val je kasnije u razgovoru s Andersonom Kuperom na CNN-u rekla kako RT ne postoji zbog istine već zbog promocije Putinove agende i blaćenja Amerike.

http://www.youtube.com/watch?v=55izx6rbCqg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track