PRVI KORAK KA PRIPAJANJU RUSIJI: Parlament Krima usvojio Deklaraciju o nezavisnosti!
Foto: Reuters

Za glasalo 78 od 100 parlamentaraca

PRVI KORAK KA PRIPAJANJU RUSIJI: Parlament Krima usvojio Deklaraciju o nezavisnosti!

Planeta -
Ovaj dokument je potreban za sudske postupke, kao deo pristupa Krima Rusiji, kao i za referendum o Krimu

SIMFEROPOLJ - Parlamentarci Autonomne Republike Krim usvojili su Deklaraciju o nezavisnosti Krima koja je potrebna za sudske postupke kao deo ulaska ukrajinskog poluostrva u sastav Rusiji i od značaja za prestojeći referendum, javila je danas ukrajinska novinska agencija Interfaks.

Dokument je usvojen na vanrednoj sednici. 78 od 100 parlamentaraca su glasali za usvajanje deklaracije.

"Veoma važan dokument - Deklaracija o nezavisnosti - usvojen je tokom sednice. Ovaj dokument je potreban za sudske postupke, kao deo pristupa Krima Rusiji, kao i za referendum o Krimu", rekao je portparol zakonodavnog tela Krima, preneo je Radio Glas Rusije.

U donjem domu ruskog parlamenta - Dumi, danas će poslanici raspravljati o predlogu zakona kojim bi bilo omogućeno da se ukrajinski autonomni region Krim pridruži Rusiji, izjavio je poslanik vladajuće stranke Ujedinjenja Rusija Vjaćesla Nikonov.On je rekao da će se o tom predlogu zakona raspravljati i verovatno predlagati amandmani do 17. marta, a o njemu će se glasati 21. marta, preneo je "Glas Rusije".

Predlog zakona sadrži opis procedure pridruživanja subjekata Ruskoj federaciji. Stranka levog centra, Pravedna Rusija, predlaže da se novi subjekti primaju u sastav države na osnovu rezultata referenduma koji bi bio održan u tom regionu, u slučaju da na tom području nema funkcionalne suverene vlasti, kao i u slučaju da ne bude postignut dogovor na međunarodnom nivou.

http://www.youtube.com/watch?v=qmnDfsn4K7o

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track