UKRAJINI PRETI INVAZIJA: 80.000 ruskih vojnika čeka naređenje na granici!
Foto: Reuters

Nagomilane snage

UKRAJINI PRETI INVAZIJA: 80.000 ruskih vojnika čeka naređenje na granici!

Planeta -
Na granici Rusije i Ukrajine locirano je 270 tenkova, oko 180 vojnih borbenih vozila, 380 komada artiljerije, oko 18 višecevnih bacača raketa, 140 letilica, navodi Andej Parubi, sekretar Nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine

KIJEV - Ukrajina se suočava sa totalnom invazijom na svoju teritoriju. Na granici sa Rusijom grupisano je 80.000 vojnika i veliki broj vojne mašinerije, naveo je Andej Parubi, sekretar Nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine.

Prema izveštajima Parubija, na granici Rusije i Ukrajine, sada se, pored 80.000 vojnika, nalazi i 270 tenkova, oko 180 vojnih borbenih vozila, 380 komada artiljerije, oko 18 višecevnih bacača raketa, 140 letilica, oko 90 jurišnih helikoptera i 19 borbenih čamaca.

"U neposrednoj blizini granice, na samo nekoliko sati od glavnog grada Ukrajine, nalazi se oko 170 tenkova, dve grupe od po 8.000 vojnika i veliki broj aviona i helikoptera. Ove grupe su došle iz pravca istočnog Slobodskog, južnog Donjecka, Zaporožja i teritorije Krasnojarska", naveo je on.

Parubi je podsetio da su uz granicu prisutne i ukrajinske snage koje se nalaze pod punom borbenom spremom."Ove snage su raspoređene tako da brzo i efikasno mogu odgovoriti na sve izazove Ukrajini i odbiju napad iz bilo kog pravca", rekao je Parubi.

http://www.youtube.com/watch?v=Q7dgqGID2z8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja