DPS: SNP i DF pobedu u Beranama slavili uz srpske zastave i klicanje Srbiji
Foto: Damir Dervišagić

Izbori u Crnoj Gori

DPS: SNP i DF pobedu u Beranama slavili uz srpske zastave i klicanje Srbiji

Planeta -
Bez ijednog obeležja države u kojoj su rođeni, u kojoj žive, isticanjem zastave i klicanjem imena druge države, koalicija SNP i DF nastavlja da prkosi građanskoj Crnoj Gori, saopštio DPS

PODGORICA - Crnogorska vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) osudila je način na koji je koalicija Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) proslavila pobedu na lokalnim izborima u Beranama, sa državnim zastavama Srbije.

"Bez ijednog obeležja države u kojoj su rođeni, u kojoj žive, isticanjem zastave i klicanjem imena druge države, koalicija SNP i DF nastavlja da prkosi građanskoj Crnoj Gori", piše u saopštenju DPS.

DPS ocenjuje da je ta proslava pokazala da "ne jenjava njihova strast prema antidržavnom projektu" koji su, kako se navodi, DF i SNP zastupali u vreme referenduma o nezavinosti Crne Gore.

U saopštenju se ističe da je ikonografija koalicije u noći nakon izbora u Beranama, sa zastavama druge države i klicanjem državi Srbiji, pokazala pravo lice DF i SNP.

Ta koalicija, koja je na izborima 9. marta nastupila pod sloganom "Zdravo, Berane", zapravo poručuje "Zbogom, Crna Gora", dodaju u Demokratskoj partiji socijalista.

Slavlje pomenute koalicije, prema saopštenju, bilo bi prihvatljivo da se tom prilikom klicalo Crnoj Gori i da je pobeda slavljena pod njenom zastavom.

Vladajuća državna stranka, DPS, ocenila je da su izbori u Beranama potvrdili da je Demokratski front samo drugo ime za stranku Nova srpska demokratija (NOVA), a da je Pokret za promene samo formalno članica DF i "zapravo ne postoji u tom savezu". DPS je takođe kritikovao lidera DF-a Miodraga Lekića zbog toga što je "ponovo prizivao arapsko proljeće" u Crnoj Gori.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track