Turčinov: Rusi spremni za invaziju, Ukrajinci u stanju pune borbene spremnosti
Foto: Fonett/AP

Zveckanje oružjem

Turčinov: Rusi spremni za invaziju, Ukrajinci u stanju pune borbene spremnosti

Planeta -
Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov je naglasio da su na ruskoj strani granice nagomilane snage ruske vojske

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov izjavio je da su na ruskoj strani granice nagomilane snage ruske vojske "spremne za invaziju", ali i naglasio da veruje da bi napori međunarodne zajednice mogli da rezultuju okončanjem, kako je rekao, agresije zvanične Moskve i otklanjanjem rizika od rata.

Turčinov je u izjavi za lokalnu televiziju istakao da, kad su ruske snage prošle sedmice preuzele kontrolu nad poluostrvom Krim, druge jedinice ruske vojske su počele da se nagomilavaju na ukrajinskoj istočnoj granici, "spremne da u bilo kojem trenutku izvrše invaziju na teritoriju Ukrajine", preneo je Rojters.

"Činimo sve što je u našoj moći da izbegnemo rat, bilo na Krimu ili bilo kojem drugom delu Ukrajine", naveo je Turčinov i dodao da su ukrajinske oružane snage u stanju pune borbene spremnosti.

"Svo civilizovano čovečanstvo podržava našu zemlju. Sve vodeće zemlje sveta su na strani Ukrajine i siguran sam da taj ujedinjeni napor na međunarodnoj sceni može da nam omogući da zaustavimo agresiju", rekao je privremeni ukrajinski predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track