NOVO OTKRIĆE U VEZI SA NESTALIM BOINGOM: Ovo je 5 aerodroma gde je mogao da sleti!
Foto: Reuters

Potraga se nastavlja

NOVO OTKRIĆE U VEZI SA NESTALIM BOINGOM: Ovo je 5 aerodroma gde je mogao da sleti!

Planeta -
Koliko je u žarištu svetske javnosti misteriozan nestanak malezijskog aviona najviše govore teorije koje se svakodnevno pojavljuju

Pregledom simulatora leta koga je u svojoj kući držao pilot malezijskog nestalog aviona Zaharie Ahmad Šah, istražitelji su otkrili da se na njemu nalaze programi pet pista aerodroma smeštenih u blizini Indijskog okeana.

Neimenovani izvor rekao je da je prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka uprkos tome što se ovo otkriće smatra važnim delom istrage.

Reč je naime o Međunarodnom aerodromu na Maldivima, tri aerodroma su u Indiji i Šri Lanci, dok je jedan u vlasništvu SAD, a nalazi se u Diego Garciji", otkrio je neimenovani izvor dodajući da su sve piste duge 1.000 metara. Iako je već odbačena mogućnost da je avion sleteo u američku bazu, ona će se istražiti zbog podataka pronađenih u pilotovom simulatoru. Neimenovani izvor priznao je i da istražitelji razmatraju da li je avion mogao da sleti u vazdušnu luku koja se slabije kontroliše, ili u more, na brda ili na neki otvoreni prostor.

Koliko je u žarištu svetske javnosti misteriozan nestanak malezijskog aviona najviše govore teorije koje se svakodnevno pojavljuju. Tako se već pisalo kako se radi o samoubistvu pilota, otmici, terorizmu pa do otmice sa ciljem uništavanja malezijskih kula bliznakinja u Kuala Lumpuru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track