Austrija: Peti mandat Đuriću i ekipi

Izborna skupština Zajednice srpskih klubova

Austrija: Peti mandat Đuriću i ekipi

Planeta -
Dosadašnja uprava ponovo dobila podršku da i dalje ostane u istom sastavu s predsednikom Bobanom Đurićem na čelu

BEČ - Izabrali.Na izbornoj skupštini Zajednice srpskih klubova Forarlberg, održanoj 9. marta u Feldkirhu (Feldkirch), dosadašnja uprava je u izbornom postupku dobila jednoglasnu podršku da ostane u istom sastavu s predsednikom Bobanom Đurićem na čelu. Došlo je samo do delimične izmene, pa je mesto zamenika sekretara povereno Željku Klincovu, a dosadašnjem referentu za kulturu Srđan Krstiću pridružila se ekipa mladih pomoćnika.Smotra folkloreNa izbornoj skupštini prisustvovali su predstavnici uprava svih klubova članica zajednice, KUD „Jovan Jovanović Zmaj“, SKUD „Zavičaj“, KUD „Kolo“, kao i boćarski klubovi Real i Dinara. Novi plan zajednice je da nastavi dobre kontakte i trasira odnose s državnim institucijama Austrije i pokrajine Forarlberg, kao i sa institucijama u matici. Predstavljen je i plan rada na polju kulture i promocije srpske tradicije i kulture. Predloženo je da se u narednom periodu pokrene tema zajedničke smotre folklora u Forarlbergu. Izraženo je veliko zadovoljstvo učinkom i efektima koordinisanih akcija unutar Saveza Srba u Austriji, a posebno s kolegama iz Tirola i pojedinim udruženjima iz nekoliko pokrajina, kako iz saveza tako i onima koja nisu u njegovom sastavu.Dopunska nastavaPosebno su istaknute konferencije Saveza Srba u Austriji, koje su uspele da iznedre Rezoluciju o boljem suživotu i sprečavanju asimilacije. Naglašeno je i to da su u vezi sa inicijativom regulisanja dopunske nastave na srpskom preduzeti konkretni koraci čak i u pokrajinama koje dosad na tu temu nisu uzele značajnije učešće u radu Saveza.

Predsednik zahvalan članovima zajedniceĐURIĆ: ZASLUGE NISU SAMO MOJE, TIMSKI SMO RADILIBoban Đurić izjavio je za Kurir:- Čeka nas velika proslava jubileja, kojom želimo da zahvalimo svim generacijama ove zajednice, a mladima postavimo temelj za budućnost. Još jednom s ponosom zahvaljujem na poverenju i dobijenom petom mandatu, ali ističem da sve zasluge imaju upravo saradnici uprave zajednice jer smo sve timski radili.

Novo-staro rukovodstvoPredsednik Boban ĐurićPotpredsednik Vera MilerSekretar Saša JokićZamenik sekretara Željko KlincovBlagajnik Milorad PrvulovićZamenik blagajnika Sava InjacReferent za kulturu Srđan KrstićNadzorni odbor Dušan Sušnica, Rade Petrović i Stanislav Milojević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track