MUP RS: Neće biti hapšenja opozicionih političara
Foto: REUTERS

Uzburkane strasti u RS

MUP RS: Neće biti hapšenja opozicionih političara

Planeta -
Policija je takođe odbacila optužbe da prisluškuje protivnike vladajućeg establišmenta

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) odbacilo je navode predsednika Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragana Čavića da aktuelna vlast u maju planira hapšenje nekih opozicionih političara i da MUP prisluškuje protivnike vladajućeg establišmenta.

Iz MUP RS su pozvali Odbor za bezbednost Narodne skupštine Republike Srpske da izvrši nadzor nad opremom za monitornig i komunikacije kojom raspolaže to ministarstvo.

"MUP Republike Srpske još jednom poziva predstavnike ovog odbora da u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima izvrši nenajavljenu kontrolu u MUP-u i javnosti saopšti da li je bilo zloupotreba ove opreme", navodi se u saopštenju.

Čavićevu tvrdnju da bi u maju mogli biti uhapšeni neki opozicioni političari, iz MUP RS su nazvali "čistom neistinom", a u saopštenju se podseća se da je osnov za hapšenje definisan Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

"To je pre svega postojanje osnova sumnje da je neko lice počinilo krivično delo. U tom smislu sva lica su jednaka kada je reč o postupanju policijskih službenika MUP-a Srpske, bez obzira na činjenicu da li pripadaju nekoj političkoj partiji ili ne", navodi se u saopštenju.

Predsednik NDP-a Dragan Čavić rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da raspolaže pouzdanom informacijom da će u maju biti hapšenja istaknutih predstavnika opozicijem, te da SNSD preko MUP RS organizuje prisluškivanje političkih protivnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track