MISTERIJA: Ko je žena sa kojom je pilot razgovarao pre poletanja?!
Foto: Dejli Mejl

Potraga i dalje traje

MISTERIJA: Ko je žena sa kojom je pilot razgovarao pre poletanja?!

Planeta -
Na osnovu najnovijih informacija, u medijima su isplivale nove spekulacije o mogućoj povezanosti kapetana nestalog aviona sa terorističkim grupama

Dok brojne posade vojnih i civilnih aviona i brodova i dalje u južnom delu Indijskog okeana traže moguću olupinu nestalog boinga 777 sa 239 putnika i članova posade, malezijska policija istražuje sve moguće tragove, koji bi mogli da im daju neke odgovore o uzrocima nestanka aviona kompanije Malezija erlajn.

Kako prenose tamošnji mediji, policija se između ostalog usredsredila i na dvominutni telefonski poziv, koji je pre samog poletanja iz Kuala Lumpura obavio kapetan Zaharije Ahmed Šah.

Izvori iz policije ističu da je kapetana nazvala nepoznata žena sa mobilnog telefona, a broj je nabavila pod lažnim identitetom. što je u Maleziji protivno zakonu.

Ukoliko želite tamo da kupite SIM karticu za mobilni, na prodajnom mestu morate da popunite formular sa osnovnim podacima i uz ličnu kartu ili pasoš. Ova mera je donesena nedugo nakon terorističkih napada u Njujorku 11. septembra 2001. godine.

Policija je uspela da dođe do prodajnog mesta gde je misteriozna žena koja je kontaktirala pilota kupila svoju SIM karticu, ali je utvrđeno da je u formularu unesen lažni identitet.

Na osnovu ovih informacija isplivale su nove spekulacije o mogućoj povezanosti kapetana Šaha sa nekim terorističkim grupama, čiji članovi redovno nabavljaju mobilne telefone i kartice pod lažnim identitetima.

Svi ostali razgovori koje je istog dana Šah obavio bili su s osobama čiji su identiteti utvrđeni i njih je policija sve već ispitala.

U međuvremenu, istražitelji bi uskoro na ispitivanje mogli da pozovu i Šahovu suprugu Faizah Kan, s kojom pilot ima troje dece. Iako su živeli u istoj kući, njih dvoje su bili razdvojeni, mada navodno ne i formalno razvedeni.

(Kurir/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track