POTRAGA ZA NESTALIM BOINGOM: I Francuski satelit snimio moguću olupinu u okeanu!
Foto: Printskrin

Novi snimci

POTRAGA ZA NESTALIM BOINGOM: I Francuski satelit snimio moguću olupinu u okeanu!

Planeta -
Australijanska Agencija za bezbednost na moru (AMSA) je saopštila da je to "prvi put da je golim okom uočeno nešto u potrazi za avionom

Francuski satelit, na području južnog Indijskog okeana, gde se i dalje traga za nestalim avionom Malezija erlajna, snimio predmete koji bi mogli da budu delovi olupine. Ovu informaciju objavile su malezijske vlasti, kojima su iz Pariza poslali satelitske snimke.

Malezijske vlasti su snimke prosledili zvaničnicima u Australiji, koja je trenutno koordinator potrage. Spasioci su fokusirani na područje od oko 2.500 kilometara južno od Perta. Kako prenosi Foks njuz do sada je primećena jedna drvena paleta i pojasevi za vezivanje.

Australijanska Agencija za bezbednost na moru (AMSA) je saopštila da je to "prvi put da je golim okom uočeno nešto u potrazi za avionom",prenela je agencija AFP.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

"Među predmetima je jedna drvena paleta i drugi neidentifikovani predmeti oko nje, a u blizini su primećeni i pojasevi za vezivanje, različite dužine i boja", izjavio je koordinator AMSA Majk Barton.

Stručnjaci za avijaciju navode da se drvene palete uobičajeno koriste u delovima av

iona gde se prevozi teret, pa je Barton istakao da pronalazak jednog takvog predmeta predstavlja "mogući trag".

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Palete se, međutim, koriste i u brodskom transportu, dok bi pojasevi "mogli da budu bilo šta", upozorio je Barton i dodao:

"Dok ponovo ne uočimo te predmete i dobro ih pogledamo, teško je reći da li oni imaju veze sa nestalim avionom" Avion Boing 777 na letu MH370, u kojem je bilo 239 putnika, izgubio je kontakt sa kontrolom leta jedan sat po poletanju iz Kuala Lumpura 8. marta.

(EPK/Tanju)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track