STIVEN SIGAL: Narod Krima želi da živi u Rusiji i to je najvažnije!

Američki glumac dao podršku Rusiji

STIVEN SIGAL: Narod Krima želi da živi u Rusiji i to je najvažnije!

Planeta -
Amerikanci znaju samo ono što im televizija, poput CNN, servira, a to je ono što Obama želi da vide - da je Rusija agresor na Krimu, rekla holivudska zvezda

MOSKVA - Narod je odlučio.Nikakva propaganda, bila ona proruska ili proukrajinska, nije mogla da spreči stanovnike Krimskog poluostrva da donesu odluku. Demokratija je slobodno izražavanje volje, a oni žele da žive u Rusiji. Mislim da je to najvažnije - izjavio je junak holivudskih akcionih filmova Stiven Sigal za list Rosijskaja gazeta tokom boravka u Moskvi.- Stvar je u tome što Amerikanci malo znaju o situaciji u Ukrajini. Mišljenje donose na osnovu onoga što gledaju na televiziji, pre svega na CNN, a to je ono što administracija Baraka Obame želi da pokaže narodu - rekao je Sigal, inače veliki poštovalac i prijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina, i objasnio da američke televizije predstavljaju Rusiju kao agresora.On je ocenio i da je ukrajinski predsednik u egzilu Viktor Janukovič nastradao zbog proruske politike, a da ga je s vlasti zbacila grupa agresivnih nacionalista.Umešana i EU- Zamerili su mu što vodi prorusku politiku, ali kakvu je politiku mogao da vodi kada etnički Rusi čine 20 odsto stanovništva Ukrajine - zapitala se holivudska zvezda.Sigal je takođe uveren da je Evropska unija do guše umešana u ukrajinsku krizu i da nije žalila para niti birala sredstva kad je trebalo da je podstakne. Američki glumac Stiven Sigal, čuveni filmski tabadžija, nosilac crnog pojasa (sedmi dan) u aikidu, odnedavno ima još jednu ulogu - ambasador je „Orsisa“, poznatog ruskog proizvođača oružja.Američki predsednik juče je doputovao u Brisel kako bi se sastao s najvišim funkcionerima Evropske unije i učvrstio široku podršku Vašingtonu u sporu s Moskvom. Obama ostaje pri tvrdnji da se pripajanjem Krima Rusiji ugrozila evropska bezbednost.- Svet je sigurniji kada Evropa i Amerika nastupaju zajedno. Mi smo udruženi u odluci da izolujemo Rusiju - rekao je Barak Obama na samitu EU-SAD i dodao da svaki ruski lider koji misli da može da rastavi Evropu i Ameriku - greši. Američki predsednik naveo je i da Rusija mora da snosi posledice za svoje akcije, kao i da Vašington i Brisel pažljivo razmatraju mogućnost uvođenja sankcija Moskvi u oblasti energetike, prenosi Rojters. Što se Ukrajine tiče, NATO nema nameru da je uskoro primi u članstvo - rekao je Obama.Obama je juče u Briselu izjavio da će osigurati da planirani trgovinski sporazum između SAD i EU ne ugrozi postojeće potrošačke ili ekološke standarde, od čega neki kritičari strahuju.Bez efektaZamenik šefa ruske diplomatije Genadij Gatilov izjavio je da eventualno usvajanje danas u Generalnoj skupštini UN ukrajinskog predloga rezolucije kojom se osuđuje referendum na Krimu neće imati „nikakav efekat“ na stav Rusije.

Voli puške...Sigal je promoter ruske fabrike oružja
Voli puške...Sigal je promoter ruske fabrike oružja

Popularan i u Moksvi: Stiven Sigal deli autograme               Foto Fonet
Popularan i u Moksvi: Stiven Sigal deli autograme Foto Fonet

DresiraniDELFINI SPECIJALCIJedinicu borbenih delfina na Krimu preuzeće ruska mornarica. Trenirane životinje će se koristiti za „traženje i otkrivanje neprijateljskih ronilaca“ i za nošenje „špijunske opreme“ za rusku mornaricu. Životinje se obučavaju za miniranje i samoubilačke akcije.

IntegracijaU RUSKOM SISTEMUPredsednik Rusije sastaće se danas sa članovima Saveta Federacije a tema razgovora biće pitanja integracije Krima i Sevastopolja, u pravni, ekonomski, kulturni, društveni i administrativni sistem zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track