AMERIČKI OBAVEŠTAJCI: Rusija planira invaziju na istok Ukrajine?!
Foto: Printscreen

žarište

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI: Rusija planira invaziju na istok Ukrajine?!

Planeta -
Filip Bredlav, komandant NATO snaga, preneo je kongresmenima da je koncentracija ruskih snaga u graničnom pojasu više nego dovoljna za izvršenje ovakvog plana

KIJEV - Obaveštajci američke vojne službe obavestili su kongres i predsednika SAD Baraka Obamu da je mogućnost vojne invazije Rusije u Istočnu Ukrajinu znatno veća nego što se do sada verovalo.

Do ovog zaključka, piše Unian, došlo se na osnovu "alarmirajućih simptoma koji su se pojavili tokom poslednja četiri dana", prenosi CNN. Do poverljivih podataka obaveštajci su došli u Lugansku, Donjetsku i Harkovu, a imajući ih u vidu, oni ne isključuju mogućnost da ruska vojska zauzme teritoriju Baltičkih država. Filip Bredlav, komandant NATO snaga, preneo je kongresmenima da je koncentracija ruskih snaga u graničnom pojasu više nego dovoljna za izvršenje ovakvog plana.

Naime, obaveštajni podaci su pokazali da se u oblasti Rostova na Donu, kurskoj oblasti i Belgorodu, nalazi više od 30.000 vojnika opremljenih motorizovanim jedinicama napravljenim za brzu paljdbu. Kako se navodi, ovome treba dodati i visok nivo spremnosti za mobilizaciju jedinica u unutrašnjosti Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track