TIMOŠENKO U TRCI ZA PREDSEDNIKA: Krim će biti ukrajinski, Putin je neprijatelj br. 1!
Foto: Reuters

Uporna

TIMOŠENKO U TRCI ZA PREDSEDNIKA: Krim će biti ukrajinski, Putin je neprijatelj br. 1!

Planeta -
Novac za politički marketing bolje da uplatimo Ministarstvu odbrane i kupimo par oklopnih vozila i tenkova, izjavila je bivša premijerka

MOSKVA - Bivša premijerka Julija Timošenko izjavila je da će se kandidovati na predsedničkim izborima u Ukrajini 25. maja. Timošenkova je najavila da će 29. marta zatražiti podršku partije "Otadžbina" za svoju kandidaturu.

"Mislim da sam danas shvatila koliko se razgovara o mojoj kandidaturi. Pažljivo sam čitala komentare na Fejsbuku i druge izvore i znam dovoljno o velikom talasu pitanja o tome i zato sam odlučila da se kandidujem", izjavila je ona.Kako je dodala, ona ima rešenje za oživljavanje ekonomije i da sebe smatra jedim od nekoliko političara koji su u stanju da povrate vladavinu zakona i izbori se sa korupcijom u zemlji.

"Novac za politički marketing bolje da uplatimo Ministarstvu odbrane i kupimo par oklopnih vozila i tenkova", izjavila je ona. Takođe je rekla da će Krim opet biti ukrajinski, a za predsednika Rusije Vladimira Putina izjavila je da je "neprijatelj broj 1", prenosi Raša Tudej.

Timošenkova je bila priva žena premijer u Ukrajini i na tom položaju se nalazila od 24. januara do 8. septembra 2005. godine, i ponovo od 18. decembra 2007. do 4. marta 2010. godine. Timošenko je odležala dve od sedam godina zatvorske kazne, koje je uglavnom provela u bolnici u Harkovu, da bi bila puštena na slobodu 20. februara kada je Janukovič napustio zemlju, posle čega ga je parlament smenio.

Voljena i osporavana                              Foto Reuters
Voljena i osporavana Foto Reuters

Podsetimo, na internetu je nedavno procureo telefonski razgovor obavljen 18. marta između Timošenkove i bivšeg zamenika sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Nestora Šufrika. "Ukrajinci moraju da uzmu oružje protiv Rusa, tako da čak ni spaljena zemlja neće ostati tamo gde stoji Rusija", rekla je bivša premijerka Timošenko u tom telefonskom razgovoru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track