RUSI GOMILAJU TRUPE NA GRANICI: Ukrajinci tvrde da ih ima oko 100.000!
Foto: Reuters

Zaoštravanje situacije

RUSI GOMILAJU TRUPE NA GRANICI: Ukrajinci tvrde da ih ima oko 100.000!

Planeta -
Američki vojni zvaničnici tvrde da je taj broj daleko manji, odnosno 20.000 vojnika

KIJEV - Zapadne agencije prenose različite procene o tome koliko se ruskih vojnika nalazi na granici sa Ukrajinom. Neki tvrde da je u pitanju 20.000 vojnika, dok je prema ukrajinskim zvaničnicima reč o 100.000 Rusa.

Visoki zvaničnik ukrajinske odbrane tvrdi da se na granici sa Ukrajinom nalazi blizu 100.000 pripadnika ruskih vojnih snaga.

"Gotovo 100.000 vojnika stacionirano je na granicama Ukrajine, kao i u pravcu Harkova i Donjecka", rekao je šef ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost, Andrij Parubij, navodi AFP.

Američki vojni zvaničnici, međutim, tvrde da je taj broj daleko manji, odnosno 20.000 vojnika, prenele su agencije.

Inače, Generalna skupština UN danas je usvojila rezoluciju kojom je potvrđen teritorijalni integritet te države, a referendum o otcepljenju Krima, koji je prethodio pripajanju tog poluostrva Rusiji, je proglašen nezakonitim.

Ambasador Ukrajine pri UN Jurij Sergejev izjavio je u intervjuu za Asošiejted pres da predlog rezolucije ima "nekoliko desetina" ko-sponzora i podršku "demokratskih država širom sveta", ali nije želeo da predvidi koliko će zemalja glasati za rezoluciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track