VATIKAN: Papa pokrenuo akciju Ispovedanje 24 sata
Foto: Reuters

Dao primer vernicima

VATIKAN: Papa pokrenuo akciju Ispovedanje 24 sata

Planeta -
papa se prvi ispovedio u javnosti pred sveštenikom kako bi sam dao primer ostalim vernicima. Do sada nijedan papa nije pred svima kleknuo i ispovedao se

RIM - Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja želi da oživi praksu ispovedanja, tako što je pokrenuo akciju "Ispovedanje 24 sata" u svim katoličkim crkvama u svetu.

Tim povodom, papa se prvi ispovedio u javnosti pred sveštenikom kako bi sam dao primer ostalim vernicima. Do sada nijedan papa nije pred svima kleknuo i ispovedao se, kao što je sinoć to učinio papa Franja u crkvi Svetog Petra.

Akcijom "Ispovedanje 24 sata" sve katoličke crkve će biti otvorene za vernike, koje žele da dobiju oprost Isusa Hrista. Papa želi da oživi individualno ispovedanje pred sveštenikom, jer ocenjuje da je takav dijalog najbolji za vernike. On je pozvao vernike i sveštenstvo da se što češće ispovedaju.

"Ko može da kaže da nije nikad grešio? Niko. Svi smo grešnici. Jedino nam Bog ostavlja otvorena vrata da nas čuje", rekao je poglavar Rimokatoličke u crkvi Svetog Petra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track