ZAŠTO ĆUTE: CIA zna šta se dogodilo sa malezijskim boingom!
Foto: Rojters

Misterija se nastavlja

ZAŠTO ĆUTE: CIA zna šta se dogodilo sa malezijskim boingom!

Planeta -
Baza CIA u Allis Springsu poseduje vojne radare i pokrivena je satelitskim nadzorom navodi Kevin Baret, poznati analitičar

KANBERA - Baza američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Australiji zna šta se dogodilo sa malezijskim avionom koji je nestao, kaže Kevin Baret, poznati analitičar.

On napominje da baza CIA-e u Alis Srpingsu poseduje vojne radare i da je pokrivena satelitskim nadzorom."Nemoguće je da je samo tako nestao, to nema smisla", kaže Baret dodajući da je potrebno samo nekoliko sekundi za aktiviranje bezbednosnog koda koji emituje avion.

"To znači da ne postoje okolnosti pod kojima bi avion imao probleme tako velike da će se zbog njih srušiti, a da taj signal ne bude aktiviran. Avion je zaokrenuo ka zapadu i leteo što znači da je bio pod nekom vrstom kontrole, a ipak nije aktiviran bezbednosni kod niti bilo šta slično. To je veoma čudno", navodi Baret.

On dodaje da su brojne paralele između ovog događaja i otmice aviona 11. septembra 2001. kada je izvršen teroristički napad na Ameriku.

"Upravo zato mnogi ljudi spekulišu da je ovde bio na delu sličan scenario koji je pošao po zlu", navodi on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track