SEKSI TUŽITELJKA U NEMILOSTI: Kolege protestuju, Natalijini obožavaoci blokiraju rad tužilaštva!
Foto: Fejsbuk

Internet zvezda obara rekorde

SEKSI TUŽITELJKA U NEMILOSTI: Kolege protestuju, Natalijini obožavaoci blokiraju rad tužilaštva!

Planeta -
Tužioci se žale da "neprekidno dobijaju zahteve da prokomentarišsu neku informaciju koja se pojavila na Tviteru, a koju je navodno napisala Poklonskaja. Na Tviteru ima 32.000 fanova, dok je na Fejsbuku prati 120.000 sledbenika

MOSKVA - Rusija je pokušala da smanji poplavu pitanja o seksi mladoj pravnici, koju je nedavno postavila za glavnog tužioca tek pripojenog Krima, a koja je zbog privlačnog izgleda stekla ogroman broj fanova na Internetu.

Kancelarija ruskog državnog tužioca saopštila je da ne može više da odgovara na pitanja o Nataliji Poklonskaji (34), koja je postala Interent zvezda i čak heroina janapanskih manga stripova.

Tužioci se žale da "neprekidno dobijaju zahteve da prokomentarišu neku informaciju koja se pojavila na Tviteru, a koju je navodno napisala Poklonskaja".

"Natalija Poklonskaja ne piše na Tviteru niti piše blogove i nije registrovana na društvenim mrežama", navedeno je u njihovom saopštenju koje prenosi AFP.

Nalog na Tviteru pod njenim imenom ima skoro 32.000 sledbenika. Na njemu se pojavljuju mnogobrojni crteži vitke plavuše, kao i niz komentara poput zahteva da je ne zovu "seksi tužiteljkom".

Na Fejsbuku postoji stranica njenih fanova sa 120.000 sledbenika.

Tužioci u saopštenju savetuju onima koji očajnički žele da dobiju više informacija o Poklonskaji da postoji samo jedan način da dođu do njih: da dostave zvanični zahtev pres službi krimskog tužilaštva.

Od izbijanja krize između Rusije i Ukrajine zbog Krima, Poklonskaja je postala Internet zvezda, naročito posle objavljivanja video snimka njene konferencije za novinare koji je na JuTjubu pregledan 1,7 miliona puta.

http://www.youtube.com/watch?v=TW2CumyG6KA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track