Najnovije vesti

CRNA KUTIJA NESTALOG MH370: Registrovana dva nova signala u moru
Foto: Reuters

Nada da će ga pronaći

CRNA KUTIJA NESTALOG MH370: Registrovana dva nova signala u moru

Planeta
Isti brod prvo otkrio podvodne signale u subotu, a potom ih izgubio, ali da ih je ponovo registrovao u utorak

PERT - Jedan od brodova koji tragaju za nestalim malezijskim avionom registrovao je dva nova signala u moru, rekao je australijski zvaničnik Angus Hjuston.

Hjuston, šef zajedničke agencije koja koordinira potragom za avionom nestalim u južnom Indijskom okeanu, naveo je da je brod australijske mornarice u utorak primio dva signala, a da je analiza dva signala registrovana u istoj oblasti prošle nedelje pokazala da su ti signali u skladu sa signalima avionskih crnih kutija.

"Sada sam optimista po pitanju toga da ćemo u bližoj budućnosti naći avion, ili ono što je ostalo od aviona, ali još ga nismo pronašli jer je ovo veoma izazovan posao", rekao je Hjuston na konferenciji za novinare u Pertu. On je dodao da je isti brod prvo otkrio podvodne signale u subotu, a potom ih izgubio, ali da ih je ponovo registrovao u utorak.

Taj brod opremljen je lokatorom američke mornarice koji može da otkrije signale dve vrste avionskih crnih kutija - onih koje snimaju podatke o letenju i onih koje snimaju zvuk u pilotskoj kabini.

Analize signala otkrivenih u subotu, po rečima Hjustona, pokazale su da se radi o stabilnim, različitim i jasnim zvucima koji su dosledno bili emitovani, što ukazuje na to da su dolazili iz avionske crne kutije. Uprkos dokazima koji obećavaju, Hjuston je upozorio da on još uvek ne može da tvrdi da su timovi koji tragaju za avionom otkrili mesto pada aviona u kom je bilo 239 putnika i članova posade.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...