UŽAS: Gledao sam drugare dok su živi goreli!

Mladić preživeo tragediju u SAD

UŽAS: Gledao sam drugare dok su živi goreli!

Planeta -
Džonatan Gutijerez nalazio se u školskom autobusu u koji je velikom brzinom udario kamion, a onda eksplodirao, pri čemu je 10 osoba stradalo

SAKRAMENTO - Tuga.

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se kod mesta Orland u Severnoj Kaliforniji u SAD, 160 kilometara od glavnog grada Sakramenta, kada je kamion „Fedeksa“ iznenada ogromnom brzinom skrenuo u suprotnu traku na kolovozu i zakucao se u školski autobus, pri čemu je poginulo 10 osoba, a povređeno najmanje 36 ljudi.Prelomi i opekotineMeđu preživelima je mladić Džonatan Gutijerez (18), koji je nakon jezive eksplozije i u trenucima kad je vatra buknula video kako njegovi prijatelji živi gore, dok su ga istovremeno potpuno zaglušili vrisci i kuknjava nesrećnih srednjoškolaca, koji su pokušavali da izađu iz vozila i spasu život.- Spavao sam u busu i probudile su me scene kao iz pakla, od kojih sam pokušao da pobegnem - napisao je na Tviteru Gutijerez i dodao da je, na svu sreću, u bolnici završio samo s modricama na nozi i posekotinama iznad obrve.

Dramatično... Eksplozija odjeknula kilometrima daleko
Dramatično... Eksplozija odjeknula kilometrima daleko

U tragediji su na licu mesta stradali vozači kamiona i autobusa, tri odrasle osobe iz njega, kao i petoro mladih koji su s vršnjacima krenuli u obilazak kampusa državnog univerziteta u Arkati. Njihov identitet još nije potvrđen, a zvaničnicima najteže od svega pada to što će njihovim roditeljima morati da saopšte stravične vesti.Preživeli učenici doživeli su ogroman šok i ekipe Hitne pomoći satima su im pružale pomoć. Oni su uglavnom zadobili povrede poput opekotina po čitavom telu, modrica, posekotina, ali i prelome ekstremiteta.Kriv vozač automobila?

Dramatično... Eksplozija odjeknula kilometrima daleko
Dramatično... Eksplozija odjeknula kilometrima daleko

Inače, istragom će tek biti ustanovljeno zbog čega je kamion prešao u suprotnu traku i udario u autobus, ali pretpostavlja se da je pokušao da izbegne automobil koji mu je išao u susret.

 Aleks Hribel
Aleks Hribel

Treći incident Poginulo šestoro deceUdes koji se juče dogodio na auto-putu 160 kilometara od Sakramenta, a u kojem je stradalo petoro srednjoškolaca a 30 povređeno, bio je treći uzastopni incident u Americi u poslednja tri dana. Naime, u sredu je Aleks Hribel (16) iz gradića Merisvila u Pensilvaniji u svojoj srednjoj školi „Frenklin ridžinal“ brutalno izbo nožem čak 21 osobu, od toga većinom svojih drugara. Još se ne zna uzrok niti motiv tog incidenta.Dan nakon tog krvavog pohoda Robert Korčado (28) džipom je uleteo u vrtić „Kinder ker“, pritom usmrtivši jednu devojčicu (5) i ranivši 15 mališana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track