ITAR-TASS: Crna Gora ipak uvela sankcije Rusiji

Demantovali Đukanovića

ITAR-TASS: Crna Gora ipak uvela sankcije Rusiji

Planeta -
Evropska unija uvela je u martu dva paketa sankcija protiv Rusije, jedan se tiče ukidanja viza i zabrane putovanja pojedinim ruskim zvaničnicima...

Sankcije Evropkse unije protiv Rusije, pored Ukrajine, podržala je i Crna Gora, Albanija, Island i Norveška, navedeno je u saopštenju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, piše Itar-tass."Evropska unija uzela je u obzir odluku ovih zemalja i poštuje istu", istakla je Ešton.

Podsetimo, Evropska unija uvela je u martu dva paketa sankcija protiv Rusije, jedan se tiče ukidanja viza i zabrane putovanja pojedinim ruskim zvaničnicima, kao i zamrzavanje njihove imovine u zemljama članicama EU.

Odluku za uvođenje sankcija su doneli nakon pripajanja poluostrva Krim Ruskoj Federaciji, za koju ističu da je kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Inače, crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je krajem marta da Vlada Crne Gore nije vodila lošu ekonomsku politiku i da ta država nije uvela nikakve sankcije Rusiji.

"Crna Gora je uradila samo ono za šta verujem da nas i vi podržavate. Vi podržavate evropske integracije. Mi smo u pregovorima sa EU. Mere nisu sankcije, već restriktivne mere prema jednom broju pojedinica koje je uvela EU. I mi imamo obavezu da pratimo Evropsku uniju", pojasnio je tada Đukanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track