Najnovije vesti

OKAČILI RUSKE ZASTAVE: Ukrajinski vojnici sa 6 bornih kola prešli na stranu federalista!
Foto: Printscreen Yt

Promenili stranu

OKAČILI RUSKE ZASTAVE: Ukrajinski vojnici sa 6 bornih kola prešli na stranu federalista!

Planeta
Jedan od vojnika, koji se predstavio kao Andrej, rekao je da je njegova jedinica deo 25. brigade vazduhoplovnih snaga Ukrajine i da su oni prešli na stranu proruskih snaga

SLAVJANSK - Šest oklopnih transportera ušlo je jutros u istočni ukrajinski grad Slavjansk, a na čelu kolone je na prvom vozilo istaknuta ruska zastava.

 

Nekoliko naoružanih muškaraca, u kamuflažnoj uniformi, sedeli su na svakom od tih vozila. Ona su se zaustavila ispred zgrade opštine koju su ranije okupirali proruski demonstranti, javlja Rojters. I izveštač agencije AP rekao je da je video kolonu borbenih vozila u istočnom ukrajinskom gradu koji su okupirali proruski demonstranti i da su na njima bile istaknute ruske zastave. Prema rečima tog izveštača, šest transportera ušlo je u Slavjansk koji se nalazi u blizini ruske granice, a njih su oduševljeno pozdravili proruski aktivisti na kontrolnom punktu na ulazu u grad.

 

Vojnici na tim vozilima nosili su zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače. Bar jedan od njih na uniformi je nosio traku svetog Đorđa koja je postala simbol ruske pobune na istoku Ukrajine.

 

 

 

 

 

Jedan od vojnika, koji se predstavio kao Andrej, rekao je da je njegova jedinica deo 25. brigade vazduhoplovnih snaga Ukrajine i da su oni prešli na stranu proruskih snaga, jer nije mogao da puca "na sopstveni narod", javlja.

 

Kako je javio radio Glas Rusije, u gradu Kramatorsku, gde su ukrajinske snage juče zauzele aerodrom, viđeni su oklopni transporteri s ukrajinskim zastavama.Ukupno, prema tvrdnjama očevidaca, oko 300 ukrajinskih vojnika je u gradu.Vozila su ušla u Kramatorsk i tamo ih blokira jedan mini-bus, javlja Interfaks.Istovremeno, AFP javlja da je oko 20 proruskih naoružanih aktivista ušlo u kancelariju gradonačelnika u Donjecku.

 

Naoružani muškarci, kojima pripadnici obezbeđenja nisu pružili otpor, rekli su da je njihov jedini zahtev da region Donjecka održi referendum o federalizaciji Ukrajine.

 

Ukrajinsko ministarstvo: Lažna vest o predaji

 

Ministarstvo odbrane Ukrajine negiralo je da su proruski aktivisti zarobili ukrajinska oklopna vozila. Kako dodaje Bogdan Senik, šef pres službe, video koji je objavljen "je lažan i snimljen negde drugde", prenosi Unian.

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=pP9xGGqsRUU

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...