Najnovije vesti

Džozef Bajden stigao u Kijev na razgovor s Turčinovim i Jacenjukom
Foto: Twitter Printsscreen

Diplomatija

Džozef Bajden stigao u Kijev na razgovor s Turčinovim i Jacenjukom

Planeta
Bajden će se u Kijevu, takođe, sastati sa članovima ukrajinskog parlamenta iz različitih stranaka i regiona, kao i predstavnicima nevladinih organizacija

KIJEV - Američki potpredsednik DŽozef Bajden stigao je večeras u dvodnevnu posetu Ukrajini, gde će se sutra susresti sa vršiocem dužnosti ukrajinskog predsednika Oleksandrom Turčinovim i premijerom Arsenijem Jacenjukom, saopštila je njegova kancelarija.

 

Bajden će se u Kijevu, takođe, sastati sa članovima ukrajinskog parlamenta iz različitih stranaka i regiona, kao i predstavnicima nevladinih organizacija, navodi se u prethodnom saopštenju Bele kuće, prenosi Rojters.

 

Potpredsednik SAD će na najavljenim sastancima "sa svojim sagovornicima razgovarati o naporima međunarodne zajednice u cilju stabilizacije i jačanja ukrajinske privrede, kao i pomoći Ukrajini da ostvari napredak u ustavnim reformama, decentralizaciji, borbi protiv korupcije i održavanju slobodnih i fer predsedničkih izbora 25. maja", najavila je Bela kuća.

 

"Potpredsednik će takođe razgovarati o najnovijem razvoju događana na istoku Ukrajine i koracima za povećanje kratkoročne i dugoročne energetske bezbednosti te zemlje", stoji u saopštenju.

 

Juče je u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine došlo do pucnjave između pripadnika samoodbrane Donjecke republike i napadača, za koje se smatra da pripadaju nacionalističkom Desnom sektoru, u kojoj je poginulo šestoro ljudi.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...